Sunday, November 29, 2009

Oταν ...μεγαλώσω θέλω να γίνω Ολυμπιακός...


Ο τίτλος απηχεί ακριβώς τα συναισθήματά μου. Στο μοναδικό παιχνίδι που η ομάδα μου έπρεπε να αποδείξει πράγματα, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, είχε απουσίες, κακή φυσική κατάσταση και κούραση από το παιχνίδι που έδωσε στα μέσα της εβδομάδας. Εδειξε όμως το μέταλλο που διαθέτει ως ομάδα, έπαιξε με πάθος, κάλυψε τις αδυναμίες του και τελικά βγήκε νικητής. ΔΙΚΑΙΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ!

Ο Παναθηναϊκός πήγαινε στο ντέρμπι με τον αέρα του πρωτοπόρου, έτοιμος να αποδείξει ότι είναι η νέα μεγάλη δύναμη που θα επιβληθεί με την ποιότητα του ρόστερ του και την καλή φυσική του κατάσταση. Δεν τα κατάφερε γιατί του έλειπε το πιο σημαντικό: Η ΨΥΧΗ!

Δεν με ενδιαφέρει αν ο Σισέ δεν ήταν οφσάιντ στη φάση που προηγήθηκε του γκολ του Μήτρογλου. Με ενδιαφέρει ότι η ομάδα που θέλει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να παρατάει αγώνα. Με ενδιαφέρει που αυτή η ομάδα ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ της γιατί κανείς δεν φρόντισε να την ενισχύσει παρόλο που ξόδεψε ένα σκασμό εκατομμύρια ευρώ. Αλήθεια, ο Μέλμπεργκ μας έπεφτε λίγος ε;

Η ώρα της αλήθειας έδειξε Ολυμπιακό. Εμείς; Ισως όταν μεγαλώσουμε...

Περισσότερα μετά το τέλος του μπάσκετ. Πάω να παρακολουθήσω μια ομάδα που δεν έχει μάθει να τα παρατάει και ξέρει να παλεύει μέχρι το τέλος...


ΕDIT: Στενοχωριέμαι που θα πρέπει να ξεκινήσω αιτιολογώντας τον τίτλο του ποστ, αλλά δεν γίνεται αλλιώς από την στιγμή που ερμηνεύεται στραβά.

Σαφώς δεν σκοπεύω να ...αλλαξοπιστήσω, ούτε έχω ζηλέψει τις πρακτικές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Δεν θα ήθελα, ακόμα κι αν μου τα χάριζαν, τα κάλπικα και πέτσινα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει, ούτε και να έχω IQ ραδικιού όπως έχει μεγάλο τμήμα των οπαδών του.
Εχω ζηλέψει όμως την ικανότητά του να ξεφεύγει όταν είναι στριμωγμένος στα σκοινιά και όχι μόνο να ξεφεύγει αλλά να ρίχνει ένα χτύπημα που αφήνει τον αντίπαλο νοκ άουτ. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που αποκτήθηκε (τύχη, εύνοια, σκανδαλώδη εύνοια κ.λπ.) και αν αυτός είναι κατακριτέος ή όχι, η ψυχή που δείχνει σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχει πια στο DNA του. ΤΕΛΟΣ!

Αυτή είναι η γνώμη μου, δεν αλλάζει και μπορείτε να έχετε όσες διαφωνίες θέλετε!

Από εκεί και πέρα:

1) Θεωρώ ξεκάθαρα πως η παθογένεια της αμυντικής γραμμής του Παναθηναϊκού υποχρεώνει τον Τεν Κάτε να καταφεύγει σε αλχημείες, προκειμένου να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Με αποτέλεσμα σε κανένα σχεδόν κρίσιμο παιχνίδι κόντρα σε δυνατό αντίπαλο ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να παραταχθεί ορθολογικά, αφού ο παραπάνω παίκτης που ενισχύει την άμυνα, υποχρεωτικά απουσιάζει από το δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας. Είναι ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε πέρσι, δεν λύθηκε ούτε φέτος.

2) Είχα γράψει ότι είναι λάθος να ανεβάσουμε τους τόνους εν όψει του ντέρμπι γιατί αυτό το παιχνίδι δεν ξέρουμε να το παίξουμε. Ο Νίκος Πατέρας έχει πολύ καλές προθέσεις, ήθελε με όσα έκανε να δείξει ότι είναι κοντά στην ομάδα και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την πειράξει, αλλά έτσι δυναμίτισε το κλίμα και έπαιξε στο γήπεδο των αντιπάλων που γνωρίζουν πολύ καλύτερα να χειριστούν αυτά τα θέματα. Επαναλαμβάνω ό,τι είχα γράφει και σε πρόσφατο ποστ. Οι τσαμπουκάδες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΝΤΑΛΙΤΕ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ επομένως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα ξέφυγαν από τον έλεγχο της ομάδας και είχαν αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούσε. Συσπείρωσαν και φανάτισαν τον αντίπαλο σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός γνώριζε εξ αρχής ότι δεν μπορεί να έχει την βοήθεια των οπαδών του. Επομένως, πρόσφεραν ένα παραπάνω ατού στον Ολυμπιακό.

3) Σαν να μην έφτανε αυτό το πλεονέκτημα του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε ένα ακόμα με το να κατεβεί να παίξει στο Καραϊσκάκη μετά από τα όσα αίσχη συνέβησαν πριν τον αγώνα και που είχαν ως αποτέλεσμα να παραμείνει η ομάδα καθηλωμένη μέσα στο πούλμαν για παραπάνω απο δύο ώρες στο Καλλιμάρμαρο, γεγονός που αναμφισβήτητα μεγάλωσε τον εκνευρισμό της. Αν μπορούσε να χειριστεί τα γεγονότα που προέκυψαν ο Πατέρας, θα διεμήνυε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κατεβεί να παίξει σε παιχνίδι που διεξάγεται υπό αυτές τις συνθήκες. Αντ΄ αυτού η ομάδα πήγε στο Καραϊσκάκη σαν πρόβατο στη σφαγή. Δεν προσπαθώ με αυτά που γράφω να δικαιολογήσω την ήττα, αν και πολλοί άλλοι θα το κάνουν. Μιλάω αποκλειστικά για τον λανθασμένο χειρισμό μιας κατάστασης από μια διοίκηση που δεν έχει το know how για τέτοια ενδεχόμενα. Δεν μιλάω για τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.

4) Ο Τεν Κάτε έχει τεράστια ευθύνη για τον τρόπο που κατέβασε την ομάδα στον αγωνιστικό χώρο (με τις όποιες δικαιολογίες προκύπτουν από την ανασφάλεια που του δημιουργεί η παθογένεια της άμυνας), αφού σεβάστηκε υπερβολικά μια ομάδα κουρασμένη που μόλις έτρεχε λίγο παραπάνω έβγαινε νοκ άουτ με θλάσεις. Επιπρόσθετα, δεν κατάφερε να βελτιώσει τα πράγματα ούτε όταν έγινε σαφές πως ο Σπυρόπουλος δεν μπορούσε να σηκώσει μόνος του όλο το βάρος της πτέρυγάς του, ότι ο Κατσουράνης ήταν ωσεί παρών, ο Σαλπιγγίδης μέτριος και ο Γκάμπριελ εκτός τόπου και χρόνου. Αποδείχτηκε λάθος η χρησιμοποίηση του Σεϊταρίδη, ενώ προφανώς δεν έκανε καλή προετοιμασία ούτε στον ψυχολογικό τομέα.

5) Οι παίκτες μπήκαν χεσμένοι στο παιχνίδι και χεσμένοι έφυγαν από αυτό. Κι αν ο προπονητής τους ευθύνεται για το λάθος στήσιμό τους, εκείνοι δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε τον αυτοσεβασμό τους. Είναι απαράδεκτο να παρατάει το παιχνίδι από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μια ομάδα που θέλει να πλασάρεται ως η νέα μεγάλη δύναμη του πρωταθλήματος, που βαυκαλίζεται πως έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ και την καλύτερη φυσική κατάσταση. Ηταν το κατ΄ εξοχήν παιχνίδι που χρειαζόταν να δείξει ψυχή και πάθος. Αντ' αυτού υπήρξε ένα τεράστιο μηδενικό.

6) Δεν έχω αισιοδοξία για τη συνέχεια. Οχι επειδή ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στη βαθμολογία ή έχει ευνοϊκότερο πρόγραμμα στη συνέχεια. Ούτε επειδή χάσαμε στο ντέρμπι γιατί και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ούτε πάλι επειδή εξαντλώ τις φιλοδοξίες μου σε ένα - δύο παιχνίδια (ως άλλος ΠΑΟΚ...) στη διάρκεια της σεζόν. Αλλά επειδή το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν το πραγματικό κρας τεστ του Παναθηναϊκού και απέτυχε σ΄ αυτό παταγωδώς. Στην πιο κρίσιμη στιγμή έκανε την πιο "αναιμική" εμφάνιση. Σε όλους τους τομείς. Διοικητικά, προπονητικά, αγωνιστικά, ψυχολογικά. Τόσο καιρό μπορούσα να κάνω υπομονή για το κακό θέαμα, ή τις ψυχοβγαλτικές νίκες, να δίνω δικαιολογίες για τα στραβοπατήματα, αλλά μέχρι εδώ. Οταν ο Ολυμπιακός κερδίζει ένα παιχνίδι στο οποίο έχει σημαντικές απουσίες, κακή φυσική κατάσταση, κόπωση από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, καταφέρνοντας να μετατρέψει τη μια τελική του σε γκολ (όταν άνοιξε το σκορ είχε μία τελική προσπάθεια έναντι 10 δικών μας...) οι δικές μου δικαιολογίες στερεύουν. Δεν έχω το δικαίωμα να τις επικαλούμαι...

7) Η ψυχραιμία είναι αυτή τη στιγμή είδος εν ανεπαρκεία. Δεν ξέρω αν θα προκύψει στην πορεία ή θα πάμε σε νέα εποχή εσωστρέφειας και γκρίνιας. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε περιθώρια για κάτι τέτοιο, αν εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως δεν χάθηκε τίποτα, ή μάλλον καλύτερα πως χάθηκε μόνο μία μάχη και όχι ο πόλεμος. Αλλά το θέμα είναι, πού θα τη βρούμε; H διοίκηση δεν έχει τη δύναμη να αντέξει την πίεση που θα δημιουργηθεί από κόσμο, δημοσιογράφους, παλαίμαχους, και ...εσωκομματικούς αντιπάλους. Και αυτή η αδυναμία της να αντέξει στην πίεση θα συμπαρασύρει σαν ντόμινο και την ίδια την ομάδα.

Scratch: O Mέλμπεργκ είναι η "Νέμεσίς" μας. Θα βρίσκεται εκεί, στην ενδεκάδα του πιο σημαντικού μας αντίπαλου, να μας θυμίζει πως με μια κίνηση θα είχαμε αλλάξει τη ροή των πραγμάτων το καλοκαίρι και χάσαμε την ευκαιρία να το κάνουμε. Kαι όχι μόνο επιλέξαμε να μην ενισχυθούμε και αντ' αυτού να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τον αντίπαλό μας, αλλά προχωρήσαμε σε μεγαλύτερο επίπεδο ξεφτίλας: Επιχειρήσαμε να τον απαξιώσουμε. Ας βγουν να μας ξαναπούν τώρα ότι είναι στατικός και δεν βγάζει τη μπάλα μπροστά. Ακούς Χενκ;

Scratch 1: Χάσαμε και στο μπάσκετ σήμερα. Αλλά δεν νοιώθω ντροπή. Ντροπή νοιώθω μόνο για την ποδοσφαιρική ομάδα. Που ήταν άψυχη, ηττοπαθής και κατώτερη των περιστάσεων...

117 comments:

ΠΑΝΟΣ said...

Ξεφτιλισμένοι..

pensierix said...

Συμπέρασμα του ντέρμπι:

Ηλίθιοι τακτικά, ανίκανοι να ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ένα παιχνίδι , έναν μέτριο αντίπαλο και να τον χτυπήσουν αμέσως αντί να κοιτάζονται στο καθρέφτη, χωρίς @@, έκαναν μάγκες τους Μήτρογλου και Ζαϊρί...Αν ήμουν προπονητής ή παίκτης του ΠΑΟ, θα ντρεπόμουν όχι γιατί έχασα(αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι) αλλά για όλα τα παραπάνω. Καμία σχέση με κακή απόδοση, κακή μέρα, δυστυχώς..."Λίγοι" από όπου κι αν το πιάσεις...

fl@neur said...

@΄πανοσ
Ψυχραιμία!
@gatti
Εγώ όταν ξαναμεγαλώσω, πάλι Παναθηναϊκός θα είμαι! Όμως, αυτό που έδειξε σήμερα η ομάδα ήταν μηδέν από μηδέν=μηδέν. Αχρωμος, άοσμος, άνευρος, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς ψυχή, χωρίς σχέδιο! Αυτή δεν είναι ομάδα που πείθει ότι μπορεί στα δύσκολα, που σήμερα, θεωρητικά, ήταν λιγότερο δύσκολα. Δεν μπαίνω σε τεχνικές αναλύσεις, αλλά η απουσία του Κάρα ήταν προφανής και εμφανής, κι όποιος δεν θέλει να το βλεπει αυτό, λυπάμαι, αλλά είναι σε άλλο γήπεδο. Ο γάβ-ρος, είπαμε, παίζει 2παιγνίδια τον χρόνο και το 'χει μάθει το "γαϊτανάκι" (πέραν των αλητειών), αλλά σήμερα κέρδισε δίκαια, αφού βέβαια Παναθηναϊκός δεν υπήρχε στο γήπεδο. Πάντως, έχει ακόμα πολύ δρόμο...

The Bgt said...

Χενκ, χασαμε!

Αληθεια ποιος επρεπε σημερα να μαρκαρει τον Μητρογλου?
Σοβαρα ο ανθρωπος ηταν αμαρκαριστος συνεχεια. Σε καθε κατεβασια του ΟΣΦΠ ιδιαιτερα στο 2ο ημιχρονο ηταν μονος μεσα στην περιοχη κι απο ανικανοτητα των πασαδορων του δεν σκοραρε αλλα 2-3 ακομη.
ΕΝΑΝ επιθετικο ειχανε, ΕΝΑΝ, 1, ποιος επρεπε να τον μαρκαρει? δυο γκολ εβαλε ολομοναχος.
Δηλαδη σνομπαραμε τον Μητρογλου και δεν τον μαρκαραμε? Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.

Κατα τα αλλα, εγω τα ελεγα, η ομαδα ΘΕΛΕΙ μονο σωστη ψυχολογικη προετοιμασια. Παικτες εχει.
Εδω οι αλλοι εκαναν 3 αναγκαστικες αλλαγες δεν επαιζαν δυο ατου τους αλλα η ψυχολογια τους στα υψη.
Βεβαια ειναι και λιγο πισινοφαρδοι, δε ξερω ποση ψυχολογια θα ειχανε αν σκοραραμε πρωτοι.

Τωρα αν χαθηκε το πρωταθλημα, ειναι νωρις ακομη, αλλα μπραβο στον γαυρο, αυτο μπορει αυτο κανει, κι εχει την ευτυχια ο μοναδικος του αντιπαλος να ειναι ενας φοβιτσιαρης του κερατα.

Ολυμπιακος δε θελω να γινω. Δε ζηλευω τιποτε απο την καταντια τους. Και αυτον τον αερα του πρωταθλητη πανω σε πτωματα πατησανε και με ατιμα μεσα τον αποκτησανε. Ας ειμαι λουζερ αλλα τουλαχιστον τιμιος λουζερ.

-billys- said...

Θα μου επιτρέψετε και εμένα να πω δυο λόγια σαν τρίτος και αντι-ολυμπιακός.

Αν -λέω αν- ήμουν πρόεδρος του παναθηναϊκού, και μου κατέβαζε έτσι την ομάδα ο τεντάς, δεν θα τον άφηνα να τελειώσει τον αγώνα στον πάγκο της ομάδας, θα τον είχα στείλει με την μία διακοπές.

Είναι αδιανόητο για μένα μια ομάδα που έχει στις τάξεις της παίκτες όπως ο Λέτο, ο Νίνης, ο Ρουκάβινα, ο Χριστοδουλόπουλος, να μην έχει παίξει μέχρι τώρα έναν ολόκληρο αγώνα της προκοπής.

Όπως επίσης να κατεβάζεις ομάδα με τέσσερα αμυντικά χαφ (Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Σιμάο, Γκάμπριελ) μέσα στο Καραΐσκάκη, απέναντι σε αυτόν τον ολυμπιακό, ε δεν έπαιζες και με την Μπαρτσελόνα, με μια ελλειπή ομάδα έπαιζες και κατάφερες να σε νικήσει ο Ζαιρή μόνος του, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!

Και να μην μιλήσω για την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας, μόνο και μόνο από την κίνηση να κατέβει με τόσα αμυντικά χαφ, τους έφτιαξε την ψυχολογία σε όλους.

Και κάτι τελευταίο, αν ο παναθηναϊκός αντιμετώπιζε την περσινή διαιτησία, και φέτος, με την μπάλα που έχει παίξει μέχρι τώρα, μάλλον θα έκανε παρέα με την ΑΕΚ στην βαθμολογία, και τώρα θα ψάχναμε μόνο για τον δεύτερο, γιατί τον πρώτο θα τον ξέραμε ήδη.

coachp said...

Το έγραψα και εγώ στο δικό μου ποστ, αλλά ο τεν Κάτε δεν είναι αυτός που δεν ηθελε τον Μελμπεργκ για τους παικταράδες που γούσταρε???

Στηριξτε τον Μολούκο μεχρι την καταστροφή... Μπραβο Βασιλαρά...

The Bgt said...

To μοναδικο που καταλογιζω στον 10Κ ειναι οτι αποδεχτηκε να εχει τετοια αμυνα. Ας προσεχε.

Αλλα δε νομιζω οτι το προβλημα ειναι ο προπονητης στον ΠΑΟ. Τοσοι προπονηταδες τοσα χρονια απετυχαν.
Ενω ο γαυρος κερδιζει τα πρωταθληματα με βοηθους βοηθων δηλαδη βασικα με προπονητη τον Κροκους.

Οκ, να διωξουμε τον 10Κατε, και να ερθει ΠΟΙΟΣ? και με ποιες αποφασεις διοικησης? Και μην ακουσω Μπαγιεβιτς. Το προβλημα του ΠΑΟ ειναι στην νοοτροπια της διοικησης του δυστυχως αυτο δεν
αλλαξε με την πολυμετοχικοτητα.

no11 said...

Γεια σου gatti! Ασχημες οι συνθηκες για να επιστρεψω αλλα οπως ολοι μας θελω κι εγω να τα...χωσω. Μπορει στη συνεχεια βαθμολογικα αυτη η ηττα να μη σημαινει τπτ μπορει και πολλα, αλλα ρε γαμωτο το θελαμε αυτο το διπλο. Το θελαμε για να πειστουμε εντελωσ οτι τελικα φετοσ οντωσ κατι εχει αλλαξει. Το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι οτι ειμαι ξενερωμενη. Με τον προπονητη ειμαι σχεδον μονιμα ετσι κι αλλιως. Σημερα τρελαθηκα με τους παικτες. ΑΦΑΝΤΟΙ, εκτος απο δυο-τρεις βία, για το μεγαλυτερο μερος του αγωνα. Προφανως μονο οι οπαδοι παιζαμε με τον γαυρο σημερα.Αυτοι μπηκανε σα να παιζανε με τον Εορδαικο παλι. Για το μονο που απορω ξερεις ποιο ειναι? Αυτοι οι παικτες λιγη ευθιξια δεν εχουν, λιγο εγωισμο? Καποιους απ' αυτους,Ελληνες βασικα, τους εχουν χλευασει, τους εχουν κανει τοσα και τοσα.Και σ'αυτους και στην ομαδα. Δεν ενιωσαν την αναγκη να μπουν εκει μεσα και να τους δαγκωσουν, να παρουν εκδικηση? Μονο εμεις απ'εξω νιωθουμε ετσι ρε γαμωτο? Φυσικα αν δε μπορουν να τα νιωσουν αυτα οι δικοι μας δεν εχω την απαιτηση να τα καταλαβουν οι ξενοι, να νιωσουν τι σκατα σημαινει για μας αυτος ο αγωνας.Τουλαχιστον ας μην εκθετουν τους εαυτους τους κι εμας με τις δηλωσεις τους προ εορτης! Για αλλη μια φορα γιναμε ο ...Λαζαρος του ελλ. πρωταθληματος. Αναστησαμε τους πεθαμενους. Και ας μην ψαχνουμε για διαιτητες και εποπτες. Δεν υπαρχουν δικαιολογιες σημερα. Συγγνωμη που μακρυγορησα.

pensierix said...

Αντε, τους αναστήσαμε και στο μπάσκετ και με...διαφορά. 20 πόντους ο Παπαλουκάς και πρώτο πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού στο 38 λεπτό. Για τόση συγκέντρωση μιλάμε...(καλά, οι γάβροι έβαλαν και κάποια σουτ που 9 στις 10 δεν μπαίνουν, σε κρίσημα σημεία).

ΥΓ
Η διαιτησία δεν έπαιξε κάποιο ρόλο και απολύτως δίκαια χάσαμε. Τα φαουλάκια, όμως, που σφυρίχτηκαν στον Πέκοβιτς και τις βολές καλό είναι να τα θυμούνται οι γάβροι όταν μιλάνε για γκρίζους λύκους...

The Bgt said...

To μπασκετ δε το φοβαμαι αν γυρισει γερος ο ψυχακιας (βλεπε Σαρας) και παρουν παιχνιδια Μπατιστ και Τσαρτσαρης.

eforas said...

Κατ'αρχήν... ο αγώνας ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ. Εκεί θα φαινότανε η μαγκιά της διοίκησης. Από τη στιγμή που διεξήχθη, περνάμε σε άλλο επίπεδο. Στο επίπεδο που ο Παναθηναϊκός ΔΩΡΙΣΕ σήμερα το ματς και κατ'επέκταση το ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στον Ολυμπιακό. Πριν απονείμουμε ψέγος, θέτω την ερώτηση: Που θα χάσει ο Ολυμπιακός (αήττητος έως τώρα) από τούδε και στο εξής; Απαντώ μόνος μου: Πουθενά; Και κλείνω επισημαίνοντας ότι η ήττα στο μπάσκετ μου έδωσε την εικόνα απλώς προπόνησης για τη συνέχεια, για την οποία δεν ανησυχώ (μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, με πολύ μικρές πιθανότητες). Δυστυχώς, αυτός που είπε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ σήμερα ήταν ο Μήτρογλου. Πολύ καλημέρα μας!

pensierix said...

Oταν γκρίνιαζα την προηγούμενη εβδομάδα μετά τον ματς με τον Αστέρα, ήταν για την νοοτροπία μικρής ομάδας που είδα για άλλη μία φορά, και ουσιαστικά κλαιγόμουν προκαταβολικά για το σημερινό...Ελεγα ότι δεν είναι νοοτροπία ομάδας που διψάει για πρωτάθλημα αυτή. Η διοίκηση όλη τη βδομάδα ασχολείτο με ανοικτές προπονήσεις, με προσκλήσεις και μαλ...Ερασιτεχνισμός παντού...

Αν και φαν του Τεν Κάτε, σήμερα εγκλημάτησε...Αφήνει το Σπυρόπουλο μόνο του από αριστερά και οι γάβροι να έχουν αεροδιάδρομο από εκει, βάζει τον Γκάμπριελ σε μια θέση που δεν κατάλαβε κανείς, γύριζε τον Σάλπι μια δεξια μια αριστερά αχρηστεύοντάς αυτον και μαζί τον Σισέ, βάζει τον εμφανώς ανέτοιμο Γιούρκα...Με έναν γάβρο ανύπαρκτο στο κέντρο, αντί να πιέσει ψηλά(λίγο το έκανε και τους έβαλε στην περιοχή αναγκάζοντάς του σε πουλήματα μπάλας) άφηνε το παιχνίδι να κυλάει σε ρυθμούς που βόλευαν τον αντίπαλο...Στη γιόμα, στην αναμπουμπούλα κτλ...Η ηττοπάθεια και το κόμπλεξ αυτής της ομάδας δεν έχει όρια...

Το πιο λογικό σενάριο πλέον είναι η κατάρρευση. Δε νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει τα @@, τη διοίκηση, την επικοινωνιακή δύναμη και την ομόνοια που χρειάζεται για να ξεπεράσει τη κρίση...

Nick Triantos said...

Kala fwvaxte gia ton Ten Cate, fwvaxte gia tous paiktes alla mia sofh paroimia leei oti "pianeis perissoteres myges me meli para me 3ydi".

H PAE mplexthke olh thn ebdomada s' eva asxhmo paixvidi xwris n' afhsei tipote avapavthto. Me mynhthries avafores, me eisaggeleis, me anakoivwseis akoma kai gia tis prosklhseis. AsxolhQhkan me ola t' ala ektos apo to pws Qa dhmiourghsoun tis proypoqeseis kai tis synQhkes ekeines me tis opoies oi podosfairistes Qa mporousan n' apodwsoun ta megista twv dynatotwv tous. Apoprosanatolisthkan oi idioi alla kai oi podosfairistes. Dev einai tyxaio oti ap' tous 14 dev yparxei oute evas diakriQevtas.

Kata thn Paraskeyh me ezwsav ta fidia giati eblepa na ginovtai syzhthseis kai anakoinwseis gia blakeies, gia pragmata kai katastaseis pou proseferav bohQheia ston avtipalo kai mono. Eblepa na yparxei mia genikoterh yperaisiodo3ia, eva attitude to opoio dev dikaiologhtw.

Otav Qes va kerdiseis tetoia match, kaneis pragmata kai xeirismous evtelws diaforetikous apo aytous pou ekane h PAE.

1) Xrizeis dhmosia fabori ton avtipalo na tou baleis akoma megalyterh piesh alla kai gia tou dwseis thn pseydaisQhsh tou kalyterou.

2) Kobeis tis dhlwseis ap' tous podosfairistes h' xrizeis 1-2 apo aytous gia na kanoun dhlwseis afou tous episthseis thn prosoxh osov afora ta legomena tous

3) Dev apavtas se KAMMIA proklhsh ap' opou kai an proerxete

4) Bgazeis mia genikoterh eikona pros ta e3w respect gia ton avtipalo kai gia ta osa exei katakthsei akoma kai an ayto dev to pisteyeis.

5) Gemizeis thn Paiania me e3wfyla kai blogs kokkinwn grafiadwv olh thn ebdomada.

5) Ap' thn Pempth, tous kleineis sto 3enodoxeio ths Paianias. Skopos einai na piasoun ton sfygmo tou Derby apo vwris kai na sygkevtrwQoun.

Etsi exei perissoteres piQanothtes va kerdiseis. Se ayta ta paixvidia h psyxologia, h psyxh kai h Qelhsh paizoun ton megalytero rolo. Ta systhmata dev paizoun mpala...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Σ' το έχω ξαναγράψει, φιλτάτη. Σ' το γράφω και τώρα (και όχι επειδή σας νικήσαμε). Σε πάω, γιατί δεν μασάς τα λόγια σου. Αυτά που έγραψες είναι η αντα΄νάκλαση όλης της αλήθειας. Έχεις ευθυκρισία που δεν την συναντάς σε οπαδό. Τις αδυναμίες της ομάδας σου τίς έχεις γράψει τόσες και τόσες φορές. Εσύ βλέπεις τις κραυγαλέες αδυναμίες, ο επίσημος ΠΑΟ δεν τις βλέπει; Με την άδειά σου, θα γράψω δυό λόγια. Πέρα από την "πλάκα" και την "καζούρα" (που φευ έχει χαθεί κι αυτή στις μέρες μας), ο Παναθηναϊκός έχω τη γνώμη ότι επί έτη και έτη αυτοπαραμυθιάζεται. Και όπου τυχόν έχει δίκιο -και έχει σε αρκετά σημεία- δεν ξέρει να το υπερασπιστεί. Κάτι, πάντως,προσπάθησε να κάνει με σοβαρότητα το καλοκαίρι, αλλά δεν το σουλούπωσε. Και αφού ο "τσαμπουκάς" δεν του πάει ως ομάδας, τί θέλει ο Πατέρας και τον σηκώνει απέναντι στον Κόκκαλη, που είναι μαιτρ σε αυτό; Θα με ρωτήσεις: "Και τί σε νοιάζει εσένα;" Ειλικρινώς σού απαντώ: "Με νοιάζει ο ΠΑΟ, επειδή είναι ο μόνος αντίπαλός μου." Και μέχρι εκεί, για να εξηγούμεθα. Παρατηρώ δε τα τελευταία χρόνια ότι η ομάδα, που αγαπάς, έχει "αποπαναθηναϊκοποιηθεί" και ότι εναγωνίως θέλει να αντιγράψει χαρακτηριστικά μας που δεν του ταιριάζουν και που (τις περισσότερες φορές) δεν είναι αξιομίμητα. Ας είναι. Σε χαιρετώ από καρδιάς.

squarelogic said...

ΟΚ,δεν μπήκαμε όπως έπρεπε στο ματς.
ΟΚ,ο ΤενΚ μας ξάφνιασε δυσάρεστα...
Μήπως όμως η άνευρη εμφάνιση ήταν συνέπεια και όσων προηγήθηκαν(καθυστέρηση,επεισ'οδια)και όσων επετράπη να γίνουν στο γήπεδο?
Με τα σούπερ ενισχυμένα λειζερ να τυφλώνουν τους παίκτες,τον Τζιόρβα να πρέπει να φυλάξει μια φλεγόμενη σους καπνούς εστία,να τον χτυπάνε με ...αεροβόλο(!!!),μήπως λέω έπρεπε ο Πατέρας να έχει αποσύρει την ομάδα στα αποδυτήρια ζητώντας την εκκένωση του τηγανιού αφού δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα?
Δεν καταλαβαίνω γιατί ανεχθήκαμε τέτοιες συνθήκες.Στο 1ο γκολ ,2 παίκτες του Ολυμπιακού είναι πίσω απτον τελευταίο αμυντικό στο ξεκίνημα της φάσηςς έξω απ την περιοχή μας.Απ τον Βερνίκο φυσικά δεν ακούστηκε κιχ....Το γκολ αυτό,και μάλιστα στο 46 ήταν κομβικό για την συνέχεια.
Απο κει και πέρα ο 10Κ εγκλημάτισε σήμερα.Έχω την εντύπωση οτι πήγαινε για το 0-0 ως το 60,και όταν ο αγώνας πήρε αλλη ροτα,δεν είχε την ομάδα έτοιμη για να το διαχειριστεί.
Αλλά ας μην τα κλωτσήσουμε όλα...
Τα πράγματα αλλάζουν απο βδομάδα σε βδομάδα...Ας αποφασισουν επιτέλους να καλύψουν την τρύπα στην αμυνα(αλήθεια πόσο θαταν το αποτέλεσμα αν ο Μελμπεργκ φορούσε πράσινη φανελα σημερα?),κι ας κοιτάξει ο Τεν Κατε να δώσει περισσότερο πλουραλισμό στην παραγωγή του παιχνιδιού.

koutavaki said...

Δικαίωμά σας αν θέλετε να τα βάλετε με τους παίκτες,αλλά η μαλακία του να μπει ο Γιούρκας βασικός στο ντέρμπι,χωρίς να έχει παιχνίδια και ο Γκάμπριελ να μπει στη διαγώνιο του γηπέδου δε σας λέει τίποτα???Οι αλλαγές ήταν σωστές αλλά τι να το κάνεις...Σκεφτείτε το και αλλιώς:Το ότι Ηρακλής και ΠΑΣ γύρισαν τα παιχνίδια τους,οφείλεται στο ρόστερ τους?Είπαμε να στηρίξουμε τον Τεν Κάτε αλλά δε θα γίνουμε και σαν τους γαύρους στο μπάσκετ με το Γιαννάκη!Έλεος δηλαδή!Ο Σουηδός που πήραμε που στο διάολο είναι?Όχι να έμπαινε σήμερα βασικός βέβαια,αλλά τόσο καιρό που είναι?Έχετε πάρει πρέφα ότι πήραμε δύο παίκτες στην άμυνα και δεν παίζει κανείς?Και άσε τον Καντέ,το Σουηδό για καλύτερο δεν τον πήραμε?Και για αυτό οι παίκτες φταίνε?Ο Λέτο γιατί δε μπήκε από την αρχή?Για να μπάζουμε αριστερά?Αφού έχουμε δει ότι με το Σπυρόπουλο βρίσκονται με κλειστά μάτια και κάνουν θαύματα.Ο Νίνης γιατί δε μπήκε από την αρχή και με τον Κάρα έξω?Για να μην πάρει μια πάσα της προκοπής ο Σισέ?Τι τον πήραμε και αυτόν τότε?Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο προπονητής μας είναι όχι απλά λούζερ αλλά για το πέος.Και ξέρετε ότι τον έχω υποστηρίξει,αλλά αρκετά.Μισή ομάδα και να φεύγει ο ένας στόπερ τραυματίας και να μην το εκμεταλλεύεσαι?Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο!!!
Υ.Γ.:Γατί σου αρέσαμε στο μπάσκετ?Εμένα καθόλου.Και να με συγχωρείς γι΄αυτό που θα πω,δικό σου είναι το blog και ότι θέλεις κάνεις,αλλά ο τίτλος είναι ψιλοαπαράδεκτος,με όλο το σεβασμό.Κανείς μας (και ξέρω πως ούτε κι εσύ)δε θα ήθελε να είναι οπαδός μιας ομάδας που δημιουργεί ιστορίες στους δρόμους για να κουράσει και να αποσυντονίσει τους αντιπάλους.Όχι ότι αυτό έχει να κάνει με την ήττα,αλλά ο σκοπός τους αυτός ήταν.Αμφιβάλλει κανείς?

koutavaki said...

@squarelogic και όλους
Για το πρώτο γκολ,που ήταν οφσάιντ ο Ντουντού δε λες?(Γιατί ο Μήτρογλου σαφώς και δεν ήταν).Πες τα ρε φίλε και νόμιζα ότι έχω πάθει καταρράχτη!Πριν το εμφανές μη οφσάιντ του Σισέ,δεν υπήρχε και άλλη παρόμοια φάση που ποτέ δεν είδαμε το ριπλέι της?Δεν είναι και πολύ της παρούσης αλλά η ΝΕΤ,μιας και δεν την πληρώνουν μόνο οι γαύροι,δεν οφείλει να κρύβει λίγο το οπαδιλίκι της?Όσο για καπνογόνα και αεροβόλα,άνευ σχολίου.Και μετά την καθυστέρηση,άποψή μου,ότι έπρεπε να πουν οι Γιαννακόπουλοι να ξεκινήσει και το μπάσκετ 1 ώρα αργότερα για λόγους ασφαλείας.Θα ήταν τουλάχιστον μια καλή αρχή.

pensierix said...

Αφήστε σήμερα διαιτησία και ατμόσφαιρα, να χαρείτε...Κάναμε μάγκες το Μήτρογλου, το Ζαϊρί, τον Οσκαρ, τον Γκαλίτσιο, τον Ραούλ Μπράβο, έναν ανύπαρκτο Ντουντού...

Είναι από τις πιο ντροπιαστικές ήττες που θυμάμαι, όχι για ήττα αυτή καθεαυτή αλλά για τον τρόπο που αντιμετωπίσαμε μια προβληματική, μέτρια ομάδα όπως αυτός ο γάβρος...

pensierix said...

YF
Gatti, μη μπεις στο κόπο να απαντήσεις σε κάθε σχόλιό μου ξεχωριστά. Φαντάζομαι ότι αυτά που έχεις να πεις θα τα γράψεις στο ποστ, οπότε...

;)))

koutavaki said...

@pensierix
Δε φταίνε αυτά για την ήττα,σαφώς και όχι.Αλλά όσον αφορά τη διαιτησία καλό είναι να μην ξεχνάμε πως κατηγορούμαστε για πράσινη παράγκα(Ο Πατέρας και ο Τεν Κάτε πολύ σωστά δεν ανέφεραν τίποτα,εδώ μεταξύ μας τα λέμε)και όσον αφορά την ατμόσφαιρα...αν μπορείς πρόεδρε εδώ σε θέλω και όχι στο τι είπε ο Κόκκαλης στους παίκτες του.Αλλά όλα αυτά φυσικά και ΔΕΝ έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα.

koutavaki said...

Ξέχασα και κάτι άλλο που θα ήθελα να σχολιαστεί.Πέρυσι πέφταν βροχή τα πρόστιμα και οι χαρακτηριμοί.Φέτος που τρέμει ο κ***ς μας μη χάσουμε τη θεσούλα,κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί, έτσι Χενκ?Και για να τελειώνω με αυτόν,η τρύπα στην άμυνα δικό του λάθος είναι.Είχε και άλλους παίκτες,και όλοι είδαμε ότι του έκαναν όλα τα χατήρια φέτος.Ας ζήταγε έναν και καλό.
Υ.Γ.1:Απόλυτη εφαρμογή της φράσης "παίζω μόνος μου και έρχομαι δεύτερος".Και με μισή ομάδα οι άλλοι,και δεύτεροι βρεθήκαμε.Όλε.
Υ.Γ.2:Αυτή η πρόκριση στο Μουντιάλ πολύ μας στοίχησε.Αν όχι σε κούραση,στην απουσία του Κάρα.Και επειδή αγαπώ την Εθνική,μήπως κυρ πρόεδρε να κάνεις κάτι για το μισθοφορικό στρατό του Σώκου?
Υ.Γ.3:Δε θέλω να σας στενοχωρήσω περισσότερο,αλλά θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες.Θα βγει ο Δομάζος πάλι!
Υ.Γ.4:Και μη μασάτε,θα πάρουμε πρωτάθλημα.Τι να λέει μια ήττα.Και η Ρεάλ έχασε[(πάλι καλά:)))]

Γιώργος Τ. said...

Άξιοι της μοίρας τους.. Όλοι τους.. Εγκλήματα από Τεν Κάτε, για ακόμα μια φορά.. Για μένα πάντως το πρωτάθλημα αυτό δεν χάνεται..
*είχαμε και αλλοίωση αποτελέσματος χθες, καθώς θα ήταν τελειώς διαφορετικά τα πράγματα αν αντί για 1-0 είχαμε 0-1 στο ημίχρονο.. Για αυτό όμως δεν θα μιλήσει κανένας "αντικειμενικός".. Για φαντάσου να είχε γίνει ανάποδα κάτι παρόμοιο, ή για φαντάσου να σήκωνε ο επόπτης το παθητικό οφσάιντ του πρώτου γκολ..
*πρέπει όλοι στον Παναθηναϊκό να μάθουν να αντιμετωπίζουν πολεμικά κλίματα.. Παίκτες, προπονητής, διοίκηση.. Γιατί από το κλίμα χάσαμε, όχι από αυτόν τον Ολυμπιακό..
*και τώρα τρέξτε να ανατρέψεται το κλίμα που θα δημιουργηθεί.. Από τους ΑΡΔ αλλά και από όλους εκείνους που θα βρουν την ευκαιρία να ρίξουν το δηλητήριό τους..

fl@neur said...

Καλή μέρα και καλή εβδομάδα-
Κατ' αρχάς, μην πυροβολείτε το gatti για τον τίτλο, φυσικά και δεν εννοούσε τίποτα σχετικό κι ακατανόμαστο. Μπορεί να διαφωνώ κι εγώ, αλλά τον βρίσκω πολύ επιτυχημένο για blog, εξ άλλου κι οι ολυμπιακοί (όχι οι γαβ-ροι) κάπως έτσι σκέφτονται για το μπάσκετ.
Προσυπογράφω ένα προς ένα τα σημεία του edit, δείχνουν επίπεδο και καθαρό μυαλό. Δύο πράγματα ενοχλούν, στενοχωρούν, "πονάνε": πρώτον, ότι χτες δεν υπήρχε ομάδα, ούτε ως διοίκηση, ούτε ως προπονητικό τημ, ούτε ως σύνολο στο γήπεδο και, πράγματι, αναστήσαμε τον Λάζαρο! Η ήττα ήταν δίκαιη και καθαρή (πέραν των τραμπουκισμών μέσα κι έξω από το γήπεδο).
Δεύτερον, ότι ο ΠΑΟ, σαν σύλλογος, είναι μια διχασμένη προσωπικότητα: έξω πάμε καλά (που έλεγε κι ο παππούς Καραμανλής), μέσα είναι το πρόβλημα. Θες το "στίγμα της Ριζούπολης", θες το "σύστημα Χο-χο-χο" (να τον χαίρονται τον πρόεδρό τους!), θες η πίεση, η σχιζοφρένεια φιλάθλων, οπαδών, βετεράνων, θες τα ΑΡΔ, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της με αυτές τις συνθήκες. Οι ευθύνες επιμερίζονται σε όλους, σε ό,τι τούς αναλογεί: αυτός δεν ήταν Παναθηναϊκός, που θέλει και διεκδικεί πρωτάθλημα, αλλά αν αρχίσει πάλι η γκρίνια κι η εσωστρέφεια κι η φαγωμάρα, είναι σαν να χαρίζουμε στους γαβ-ρους το πρωτάθλημα!
Αποδείχτηκε, ακόμα μια φορά, ότι από την ομάδα λείπει εκείνο το "μέταλλο", που τουλάχιστον "έβγαινε" στην Ευρώπη.
Gatti, keep scratching!

The Bgt said...

@Γιωργος Κεντρωτης
Αγαπητε αν και ειστε γαυρος θα συμφωνησω μαζι σας.
Εχουμε αποπαναθηναικοποιηθει. Βασικα δεν ξερουμε τι εχουμε γινει, προσπαθουμε με μεθολογιες γαυρικες να πατησουμε στην κορυφη ενω στην ουσια δεν τις θελουμε και δεν ειναι στο DNA μας.
Γι αυτο ακριβως και την παταμε τοσα χρονια.
Ουτε ο Τενκατε φταιει (παρα τα λαθη του) ουτε οι παικτες.
Εχουμε χασει τα αυγα και τα πασχαλια σε νοοτροπια, στοχους και τροπους.

@γαττι
Εξακολουθω και δε συμφωνω με τον τιτλο του ποστ.
Σε τελικη αναλυση τι ειναι το DNA του γαυρου?? Λουζερς του κερατα ητανε μεχρι που ο Κροκους εβγαλε απαγορευτικο ηττας και ετσι 13 χρονια υπο την προστασια του νταβατζη αφεντικου τους απεκτησαν την καρδια (μη χεσω) του πρωταθλητη.
Καμια ομαδα δεν εχει DNA νικητη "αλα γαυρος" εκτος απο τις καλπικες. Ολες οι ομαδες κερδιζουν και χανουν. Μονο σε μπανανιες μια ομαδα κερδιζει παντα.

Και οι μυθοι περι απαρτου Καραισκακη θεμελιωθηκαν πανω σε Ριζουπολεις και την ατιμωρισια των απανταχου τραμπουκων καφρων.
Δεν υπαρχει DNA γαυρου, αλλα ανυπαρξια και συγχυση του ΠΑΟ και συμβιβασμου των υπολοιπων ομαδων.

Nick Triantos said...

To paQhma pou prepei na ginei maQhma einai edw...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17244&subid=2&pubid=6507894

gatti said...

@all: Θέλω να ζητήσω συγνώμη που άργησα να απαντήσω στα σχόλιά σας. Η φύση της δουλειάς μου όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι έχει αλλάξει (τηλε-εργασία).
Δουλεύω από το σπίτι και καθώς η έδρα της βρίσκεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, πολλές φορές αναγκάζομαι να δουλεύω ώρες Αμερικής. Προέκυψε κάτι έκτακτο και ξεμπέρδεψα γύρω στις 3 το πρωί (ακόμα και το μπάσκετ ξώφαλτσα και αποσπασματικά το είδα...) και εκ των πραγμάτων είχα δύο επιλογές: ΄Η να συμπληρώσω το ποστ ή να
απαντήσω στα σχόλια. Επέλεξα το πρώτο που το είχα υποσχεθεί. Μοιραία άφησα το δεύτερο για σήμερα το πρωί, γιατί οι δυνάμεις μου με είχαν εγκαταλείψει και η στενοχώρια μου με είχε καταβάλλει...

gatti said...

@Πανοσ: Mάλλον "λίγοι"...

gatti said...

@pensierix: Oπως τα λες. Δεν θα πρέπει να ντρέπονται για την ήττα (που είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα...) αλλά για την αμαχητί παράδοση. Εκαναν έναν μέτριο αντίπαλο να φαίνεται ομαδάρα, δεν υπολόγισαν ότι ο Ολυμπιακός ήταν σαν "πληγωμένο θηρίο" που είναι πάντα πιο επικίνδυνο, υπερεκτίμησαν τις δυνάμεις τους, δεν προετοιμάστηκαν ούτε ψυχολογικά ούτε αγωνιστικά και το αποτέλεσμα είναι αυτό που είδαμε...

gatti said...

@fl@neur: Για τα του τίτλου του ποστ τα εξήγησα στο ποστ. Από εκεί και πέρα, ναι, αυτό που ξεδιπλώθηκε στον αγωνιστικό χώρο από πλευράς Παναθηναϊκού ήταν ένα μεγάλο μηδενικό. Η ομάδα δεν έπεισε σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος, από την έναρξή του ακόμα. Δεν έκανε ούτε καλά παιχνίδια. Αλλά απέναντι στον γαύρο που επίσης δεν παίζει μπαλάρα και δεν πείθει, περίμενες τουλάχιστον να αντιπαρατάξει ψυχή. Την θέληση αυτού που έρχεται με φόρα και σκοπεύει και να αμφισβητήσει τα πρωτεία του μόνιμου τα τελευταία χρόνια πρωταθλητή. Αυτό δεν το είδαμε. ΄Η μάλλον τη φόρα την είδαμε, αλλά με την ...όπισθεν.

Οσο για τις "αλητείες" και τα άλλα σχετικά, για μένα δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ο Πατέρας που φρόντισε να βάλει μπουρλότο στο ντέρμπι, ας είχε το μυαλό να μην κατεβάσει την ομάδα στο γήπεδο υπό αυτές τις συνθήκες. Γι΄ αυτό φώναζα ότι αυτό το παιχνίδι που πάει να παίξει η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν το ξέρει. Τώρα που αποδείχτηκε είναι αργά...

gatti said...

@The Bgt: Mεγάλο χάλι ο Τεν Κάτε χθες. Χειρότερη σύγχυση από τους παίκτες του. Τι είχε στο μυαλό του; Προφανώς ότι θα τους κρατήσει στο μηδέν και θα τους "χτυπήσει" όταν "σκάσουν" από το τρέξιμο και μείνουν από δυνάμεις. Οι δικοί τους έπεφταν δυο - δυο στη μπάλα κι εμείς στην ...άπλα. Θεσσαλικός κάμπος. Οποιος ήθελε, όποτε ήθελε, κατέβαινε. Πάρτι ο Ζαϊρί. Αμαρκάριστος ο Μήτρογλου.

Σαφώς και χρειάζεται ψυχολογική προετοιμασία η ομάδα, που δεν την είχε. Φέτος όμως υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να μην πάει χεσμένη στο τηγάνι. Η ψυχολογία χτίζεται μέσα από τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα (με εξαίρεση τα στραβοπατήματα με Καβάλα και Αστέρα) τα είχε. Παράλληλα ο γαύρος έμοιαζε να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είχε δυνάμεις, του έλειπαν τα ατού του. Δηλαδή αν όχι τώρα, πότε;

Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε, δεν μπορεί κανείς να το πει αυτό, αλλά πες μου πού θα βρεθεί η ψυχολογία και το καθαρό μυαλό για να διεκδικηθεί.

Ούτε εγώ ζηλεύω τα άτιμα μέσα που χρησιμοποίησαν οι γαύροι, για να χτίσουν την πρόσφατη αυτοκρατορία τους. Χθες όμως ζήλεψα την ψυχή τους. Δεν το κρύβω, ούτε νοιώθω άσχημα που το παραδέχομαι.

gatti said...

@-billys-: Συμφωνώ με όλα όσα λες. Με μόνη δικαιολογία αυτή που αναφέρω στο ποστ, ότι δηλαδή αναγκάζεται να κάνει πειράματα, προκειμένου να θωρακίσει την άμυνα που ξέρει ότι είναι ευάλωτη - που κι αυτή δεν ευσταθεί απόλυτα, γιατί ΟΦΕΙΛΕ να ζητήσει το Hummer για το οποίο γίνεται λόγος από ...πρόπερσι και να τελειώνει η ιστορία - ο Τεν Κάτε φέρει μεγάλη ευθύνη για την χθεσινή ήττα.

Δεν διάβασε σωστά το παιχνίδι κι ακόμα και αν κάπου νομιμοποιείται να ξεκινάει το ματς προσεκτικά (αν δεν το έκανε και τρώγαμε γκολ με το "καλημέρα" θα λέγαμε άλλα τώρα...), στη συνέχεια έπρεπε να διαφοροποιήσει τακτικές και σύστημα.

Μεγάλη ευθύνη ωστόσο φέρνουν και οι παίκτες. Πέρα από τα προσωπικά του λάθη, προδόθηκε και από την απόδοση των παικτών του. Δεν του βγήκε τίποτα από όσα είχε στο μυαλό του, επειδή οι παίκτες του δεν τράβηξαν. Με εξαίρεση τον Ζιλμπέρτο, δυσκολεύομαι να βρω άλλον διακριθέντα.

Συμφωνώ επίσης για την έλλειψη ψυχολογικής προετοιμασίας της ομάδας για την κρισιμότητα του αγώνα. Ηταν εντελώς μα εντελώς ανέτοιμη.

gatti said...

@coachp: Ελεος ρε κόουτς με τον Βασιλαρά. Σκασίλα μου προσωπικά για τον κάθε Βασιλαρά, Γκόντζο, Νικολογιάννη ή δεν ξέρω εγώ ποιον άλλο. Χάνεις το δίκιο σου όταν κατευθύνεις την συζήτηση εκεί!

Για τον Μέλμπεργκ τα λέμε από την αρχή. Εσύ που διαβάζεις τα κείμενά μου το ξέρεις ότι ουδέποτε δέχτηκα τους ισχυρισμούς του ότι ο Σουηδός "δεν κάνει". Ηταν η πατάτα του καλοκαιριού και τώρα αποδεικνύεται πως είναι και καυτή. Ας πρόσεχαν. Εκεί που έχω τις αμφιβολίες μου, είναι στο ότι δεν τον ήθελε ο Τεν Κάτε. Οπως έχω ξαναγράψει, θεωρώ ότι με τις δηλώσεις του αυτές βγήκε να καλύψει την διοίκηση για το λάθος της. Αλλά βέβαια ας πρόσεχε κι αυτός, γιατί οι δικές του δηλώσεις ανακυκλώνονται και θα έπρεπε να επιλέγει προσεκτικά τι λέει.

gatti said...

@The Bgt (again): Eτσι είναι. Αυτό είναι το μεγαλύτερο "έγκλημα" του Ολλανδού. Το ξέρει από πέρσι ότι αυτή η άμυνα του στερεί την δυνατότητα να στήνει την ομάδα σωστά, το ξέρει ότι η παθογένειά της εμποδίζει την ορθολογική ανάπτυξη κι όμως επιμένει σ΄ αυτό το μοτίβο. Αρχίζω να πιστεύω ότι αρέσκεται στις προκλήσεις και έβαλε προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του να τα βγάλει πέρα με αυτή την άμυνα. Δεν έχει καμία δικαιολογία που αποδέχτηκε αυτή την κατάσταση. Ας εισπράξει τώρα τα επίχειρα.

Οσο για τη νοοτροπία; Ηταν σαφές από την αρχή ότι ο Πατέρας αναγκάζεται να παίξει με "σημαδεμένη" τράπουλα. Είναι πολλοί μέσα στον πολυμετοχικό αυτοί που δεν θέλουν να πετύχει στο έργο του, για τους δικούς τους προσωπικούς σκοπούς. Και αυτοί είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους ΑΡΔ, τους παλαίμαχους και τον απογοητευμένο κόσμο.

gatti said...

@no11: Kαλώς την. Είναι αλήθεια ότι το θέλαμε το διπλό, αλλά όπως αποδείχτηκε το θέλαμε μόνο στα λόγια. Δεν κάναμε τίποτα σε κανένα επίπεδο για να το κατακτήσουμε. ΄Η μάλλον κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να σιγουρέψουμε ότι θα το χάσουμε.

Αυτή που περιγράφεις είναι και η δική μου απορία. Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν εγωισμό;

Δεν σκυλιάζουν για όσα συμβαίνουν; Δεν αισθάνονται την ανάγκη να μπουν μέσα και να αποδείξουν τι αξίζουν; Τόσο "δαντελένιοι"; Τόσο ευάλωτοι; Και από την άλλη τα παχιά λόγια, η αίσθηση του φαβορί που κατέρρευσε σαν γυάλινος πύργος από την στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στον αγωνιστικό χώρο. Πραγματικά δεν υπάρχουν δικαιολογίες...

gatti said...

@pensierix (again): Oπως αναφέρω και παραπάνω, τελικά το μπάσκετ δεν κατάφερα να το παρακολουθήσω, παρά μόνο αποσπασματικά. Δεν με πτοεί όμως η συγκεκριμένη ήττα, γιατί ξέρω ότι αυτή η ομάδα γνωρίζει να κάνει την αυτοκριτική της και να διορθώνει τα κακώς κείμενα. Το έχει κάνει άπειρες φορές στο παρελθόν, θα το κάνει και τώρα.

gatti said...

@The Bgt (again): Σωστά. Δεν έχει παίξει ακόμα ο Σάρας και δεν είναι απόλυτα έτοιμοι Μπατίστ και Τσαρτσαρής.

Μόνο που αν αυτή την σύγκριση την κάνεις και στο ποδόσφαιρο, είναι λόγος για να νοιώθεις ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Ο Ολυμπιακός μας κερδίζει με μισό ρόστερ και κατάφερε να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία. Τι θα γίνει όταν θα παίξει πλήρης;

gatti said...

@eforas: Συμφωνώ ότι ο αγώνας δεν έπρεπε να διεξαχθεί. Αν θέλεις να παίξεις το παιχνίδι του τσαμπουκά με τους όρους του γαύρου, θα πρέπει να το παίξεις μέχρι το τέλος. Οχι να φωνάζεις όλη την εβδομάδα, να δυναμιτίζεις το κλίμα και όταν σε εγκλωβίζουν σε ένα πούλμαν για 2 ώρες να το δέχεσαι αδιαμαρτύρητα σαν την κότα και μετά να πηγαίνεις να παίξεις και μπάλα.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Πατέρα που άφησε τις αλητείες των γαύρων οπαδών να περάσουν στο ντούκου. Από την στιγμή όμως που έκρινε και αποφάσισε ότι θα δώσει κανονικά το παρών στο ματς για μένα οι δικαιολογίες ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Σημαίνει ότι θεώρησε πως η ομάδα του δεν έχει επηρρεαστεί από το γεγονός. Και αυτό τον "μη επηρρεασμό" η ομάδα ΟΦΕΙΛΕ να τον αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

gatti said...

@pensierix (again): Kι εγώ τα είχα δει τα σημάδια pensierix μου, αλλά είπα να δώσω τόπο στην οργή μέχρι το ντέρμπι. Δεν ήταν πολλές οι μέρες, θεωρούσα ότι δεν θα μας κάνει καλό η γκρίνια στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Πίστευα επίσης ότι εκείνο το αποτέλεσμα θα μας έβαζε στην πρίζα εν όψει του ντέρμπι, επειδή απομάκρυνε τον κίνδυνο της χαλάρωσης.

Ο Τεν Κάτε έκανε τόσες μαλ... στο παιχνίδι και δεν έκανε αυτό που φάνταζε αυτονόητο. Να γυρίσει το παιχνίδι σε 4-4-2 και να βάλει τον Σάλπι δίπλα στον Σισέ. Ο Σαλπιγγίδης βολόδερνε, δεν κράτησε ούτε μια φορά τη θέση του όταν βρέθηκε αριστερά (θύμισε Καραγκούνη που συγκλίνει μονίμως στο κέντρο) με αποτέλεσμα να αφήνει τον Σπυρόπουλο να παλεύει μόνος του. Δεν ξέρω βέβαια αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σε περίπτωση που έβαζε από την αρχή Λέτο ή Νίνη. Δεν έδειξαν και τίποτα όταν μπήκαν, αλλά από την άλλη τη χρονική στιγμή που μπήκαν και έτσι όπως είχε εξελιχθεί το παιχνίδι, τι θα μπορούσαν να κάνουν κι αυτοί;

Κι εγώ κατάρρευση βλέπω. Οσο κι αν θέλω να δω το πράγμα αισιόδοξα δεν μπορώ. Δεν βοηθάει η ...περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δεν με πείθουν ότι μπορούν να διαχειριστούν την ήττα. Θα ειπωθούν και θα γραφτούν πολλά που η διοίκηση δεν έχει την δύναμη να τα αντέξει. Πόσο μάλλον η ομάδα...

The Bgt said...

πω πω βρε Γαττι, θα απαντησεις σε ολα?
ΧΑΡΑΣ το κουραγιο σου!
πανε καλε να κοιμηθεις! :)

gatti said...

@Nick Triantos: Ετσι είναι. H λάθος διαχείριση του παιχνιδιού σε επικοινωνιακό επίπεδο εννοείται ότι είναι η πρώτη αιτία της ήττας. Συμφωνώ μαζί σου Nick και το έγραψα από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι επιστολές, οι ανοιχτές προπονήσεις και μετά ο καβγάς για τις προσκλήσεις και όλα τα σχετικά.

Οπως ο Κατσουράνης είχε αναγορεύσει τον γαύρο σε φαβορί για την κατάκτηση του
πρωταθλήματος και οι ...παναθηναϊκάρες έπεσαν να τον φάνε γιατί δεν κατάλαβαν την ευφυία (και τη σκοπιμότητα) που εμπεριείχε η δήλωσή του, έτσι και η διοίκηση του Παναθηναϊκού έπρεπε να "δώσει γήπεδο" στον γαύρο και να τον αναγορεύσει σε φαβορί του ντέρμπι.

Την συνέφερε να τον κοιμίσει παρά να τον αγριέψει. Πας το παιχνίδι λάου λάου και δεν ανάβεις τα αίματα. Και παράλληλα δουλεύεις ΠΟΛΥ σε ψυχολογικό επίπεδο, πωρώνοντας τους παίκτες σου αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εμείς τα κάναμε όλα ανάποδα με τα γνωστά αποτελέσματα...

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Kι όμως Γιώργο, ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν τις βλέπει!

Προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν ήταν, δεν είναι, δεν θα γίνει ποτέ. Είναι διαφορετική η μενταλιτέ του και αντί να λειτουργεί με βάση αυτή, προσπαθεί να μεταλλαχτεί σε κάτι που ούτε του ταιριάζει ούτε και "το σηκώνει" σαν ομάδα.

gatti said...

@squarelogic: Oλα μαζί συνέθεσαν το σκηνικό και οδήγησαν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Από την κακή - επικοινωνιακά - διαχείριση, μέχρι τα λάθη του Τεν Κάτε και το άψυχο παιχνίδι των παικτών.

Κι εγώ είμαι της γνώμης ότι με αυτές τις συνθήκες δεν έπρεπε να πάμε να παίξουμε. Θα μπορούσα κι εγώ να σταθώ στο ανύπαρκτο οφσάιντ στον Σισέ που αποδείχτηκε κομβικό αφού στο επόμενο λεπτό φάγαμε το γκολ. Αλλά δεν θα το κάνω, αφενός επειδή δεν πιστεύω ότι υπήρξε δόλος, αφετέρου επειδή η ομάδα από εκεί και πέρα έπαιξε τόσο άθλια και ήταν τόσο "παραιτημένη" που αισθάνομαι ότι δεν νομιμοποιούμαι να σταθώ σε μια φάση όσο σημαντική κι αν ήταν. Αν είσαι ανώτερος και νοιώθεις καλύτερος, πατάς τον αντίπαλο και γυρίζεις το παιχνίδι. Τόσο απλά.

Εννοείται πως δεν πρέπει να τα κλοτσήσουμε όλα. Αλλά η προϊστορία έχει δείξει πως αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Δεν αισιοδοξώ...

Ποια τρύπα στην άμυνα; Πιστεύεις ότι μετά το χθεσινό και με την έντονη ...εσωκομματική αντιπολίτευση που θα αντιμετωπίσει ο Πατέρας, συν το άνοιγμα, λόγω μπάτζετ κ.λπ. κ.λπ. θα δοθούν χρήματα για την απόκτηση στόπερ; Μακάρι, αλλά το βλέπω χλωμό...

gatti said...

@koutavaki: Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μπούμε στο τριπάκι ποιος έπρεπε να παίξει και ποιος όχι. Πάντα στις ήττες οι καλύτεροι παίκτες είναι αυτοί που δεν έπαιξαν. Αυτό που έχει περισσότερο σημασία είναι πόσο άθλιοι είναι αυτοί που έπαιξαν. Ο Τεν Κάτε έχει τις ευθύνες του για τον τρόπο που έστησε την ομάδα και είχε και λάθος αλλαγές. Δεν βγάζεις τον θετικό Σιμάο και αφήνεις στο παιχνίδι τον ανύπαρκτο Κατσουράνη όσο κι αν πιστεύεις ότι μπορεί να σου κάνει το γκολ από το πουθενά. Αλλά και οι παίκτες έχουν τις δικές τους ευθύνες. Εχουν ευθύνες για την άθλια απόδοσή τους και την έλλειψη ψυχής. Και βέβαια έχουν ένα τεράστιο, αθεράπευτο κόμπλεξ όταν αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Καιρός να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δικαιολογίες στην Εθνική δεν θα ψάξω να βρω. Το έχω ξαναγράψει. Αν αισθάνονται υπερήφανοι που ο Παναθηναϊκός αποτελεί τον κορμό της, ας βρουν και τρόπο να διαχειριστούν την όποια κούραση προκύπτει από αυτήν. Ούτε για τον Κάρα θέλω να (ξανα)γράψω. Είναι γελοίο να γινόμαστε κάθε φορά
κωλοτούμπες ανακαλύπτοντας πόσο απαραίτητος είναι όταν χάνουμε και πόσο περιττός όταν κερδίζουμε.

Ούτε θα με στενοχωρήσει που θα βγει ο Δομάζος να μιλήσει. Γιατί σήμερα θα έχει δίκιο αν βγει. Αρκεί να μιλήσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι και τα λάθη που έγιναν σ΄ αυτό. Το δίκιο του το χάνει όταν "τσουβαλιάζει".

Αν σκεφτείς πως η Ρεάλ είναι αδερφοποιημένη με τον Παναθηναϊκό (άλλο που εγώ είμαι οπαδός της Μπάρτσα) και ότι η Ντόρα είναι Παναθηναϊκός και ο Σαμαράς γαύρος, χθες είχαμε το βατερλό των "πράσινων"... Ασύλληπτο ρεκόρ 4 ηττών σε 4 ματς την ίδια μέρα...

gatti said...

@Γιώργος Τ. : Οπως το λες. Αξιοι της μοίρας τους. Νομίζεις ότι έχει κανένα νόημα να μιλήσει κάποιος για αλλοίωση αποτελέσματος; Εγώ νομίζω ότι δεν πρέπει ούτε να το συζητάμε. Αν υπάρχει κάτι που μας ξεχώριζε από τους γαύρους ήταν αυτό. Μην πάμε να χάσουμε κι αυτό μας το προτέρημα.

Δεν ξέρω αν το κλίμα μπορεί να αναστραφεί. Είναι πολλοί αυτοί που θα εμποδίσουν μια τέτοια προσπάθεια...

fl@neur said...

@thebgt
Συμφωνώ απολύτως! Δεν υπάρχει κανένα DNA στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο, που να σού παρέχει τίτλους, αυτές είναι "παπαριές" των ελληνικών ΑΡΔ και των κομπλεξικών. Η ιστορία του ποδοσφαίρου το έχει αποδείξει επανειλημμένα, αλλοιώς, και η Μεγάλη Ουγγαρία θα είχε πάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο, το 54, και η Μεγάλη Ολλάνδία θα το είχε πάρει το 74 ΚΑΙ το 78. Ή, μήπως κι αυτοί είναι loosers?
A propos: προσωπικά (και μόνο προσωπικά αναφέρομαι), με κάποιον που εκδίδει βιβλίο με τον τίτλο "45 χρόνια βάζω γκολ στον βάζελο" όχι δεν θα συμφωνούσα, ούτε καλημέρα δεν θα έλεγα!!! Και, πάλι, προσωπικά, ότι και να επιρρίψει κανείς στις διοικήσεις του ΠΑΟ (και είναι πολλά), δεν θα ήθελα να έχω για πρόεδρο τον Κόκκαλη, χορηγό τον Χριστοφοράκο, και οπαδό τον Κωστόπουλο και τον Αναστασιάδη!!!
@gatti
Είσαι θηρίο! Με τόση δουλειά, τόσο στρες και τόση στεναχώρια, κι όμως το έστησες το post. Για τον τίτλο, τα είπαμε, μην επανερχόμαστε.
Το ίδιο και για την παθογένεια. Συμφωνούμε πολλοί, αλλά δεν φτάνει, αν ο Σύλλογος δεν μαθαίνει και μόνο παθαίνει.
keep scratching

koutavaki said...

Κατά την άποψή μου,παίκτες που δεν είναι έτοιμοι ή παίζουν σε λάθος θέση δε μπορούν να χαρακτηρίζονται λίγοι.Αυτός είναι ο λόγος που ανέφερα ονόματα.Και εδώ δεν ισχύει το θεωρητικό "καλύτερος είναι αυτός που δεν έπαιξε",καθώς όλοι εδώ μέσα έχουμε παραδεχτεί πως Νίνης και Λέτο ξεχωρίζουν φέτος και ο Κάρα είναι για δύσκολα ματς.Δε μας εξασφαλίζει κανείς ότι αν έπαιζαν δε θα χάναμε,αλλά τουλάχιστον θα λέγαμε ότι ρίξαμε και εμείς το βαρύ πυροβολικό μας στη μάχη,όχι που κατεβήκαμε με τα νεροπίστολα!Επίσης,όσον αφορά τις δικαιολογίες,άλλο να περιμένεις στο πούλμαν και άλλο να σου πετάνε σουγιάδες.Δεν το λέω σα δικαιολογία για την ήττα,αλλά όλα έχουν ένα όριο.Όταν δηλαδή εσύ γατί,και πολύ σωστά,αναφέρεις ότι κάποιους τους στοίχειωσε η Ριζούπολη,τι καταλαβαίνεις,ότι τη βλέπουν στο ύπνο τους?Όχι βέβαια!Και να φοβάσαι ανθρώπινο είναι.Και για τον τίτλο του ποστ κατάλαβα ακριβώς πως το λες,αλλά κατά τη γνώμη μου δεν υφίσταται μέταλλο,καρδιά,νεφρό ή σπλήνα του πρωταθλητή.Θα την έδειχνε και στην Ευρώπη αν ήταν.Αμ τότε εμείς με τόσα διπλά από τι χαρακτηριζόμαστε?Τέλος,σε προηγούμενο ποστ σου είχες συμφωνήσει με σχόλιό μου ότι φέτος στηριζόμαστε στις γκέλες του γαύρου.Αυτές θα έρθουν με μικρούς αντιπάλους,εκεί που εμείς θα καθαρίσουμε με τις προσωπικότητες,όπως μέχρι τώρα.Η ομάδα προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα από πέρυσι.Μην περιμένουμε να πιάσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας(σε όλα τα επίπεδα)από την αρχή.Αυτό βέβαια, για να έχει συνέχεια αυτό που φτιάχνουμε.Βέβαια και ο κόουτς να σταματήσει τα κουλά,που τόσο καιρό ησύχασε και μας τη φύλαγε για το ντέρμπι.

paoad said...

Τι να πω εγώ τώρα; Τα έχετε ήδη πει όλα! Τέτοια ντροπή είχα καιρό να νιώσω.

Τόυς τελευταίους μήνες είχα συμβιβαστεί (κακώς) με την άθλια εικόνα που παρουσιάζε η ομάδα επηρεασμένος απο τη πρωτιά.

Η κακή εμφάνιση με την Καβάλα ήταν το πρώτο καμπανάκι, ακουλούθησε ο μισός Αστέρα κ το γλυκό έδεσε με τη τσόντα στο Καραισκάκη. Ναι περί τσόντας πρόκειται, μας άλλαξαν τα φώτα εκεί μέσα κ έπρεπε να μας ρίξουν 5 γκολ κ όχι 2. Συναντήσαμε τον χειρότερο Ολυμπιακό της 10ετίας με Μήτρογλου, Ζαιρι βασικούς -ενδεκάδα ανάγκης κ ηττηθήκαμε στα ίσα απο αυτή την ομάδα.

Ποιος Μελμπεργκ ρε παιδιά;; Δλδ εσείς είδατε το παιχνίδι και το συμπέρασμα που βγάλατε είναι ότι αν ο ΠΑΟ είχε έναν αμυντικό επιπέδου Μελμπερξκ το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό; Εδω, ο μάστορας παρουσίασε μια ομάδα χωρίς αρχή μέση και τέλος, ο Κατσουράνης περπαρτούσε καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ο Σιμάο δεν κατάλαβε ποτέ τον ρόλο του, ο Γκάμπριελ επίσης, ο Σαλπιγγίδης αλλού πατούσε κ αλλού βρισκόταν. Ο Σπυρόπουλος ήταν συνέχεια αντιμέτωπος με 2 κ 3 παίκτες του Ολυμπιακού και το ζωό που είχαμε στο πάγκο δεν πήρε χαμπάρι. Κατέβηκε στο Καραισκάκη για να χάσει αξιοπρεπώς κ ΔΙΚΑΙΩΣ χάσαμε.


Έπειτα, ο Πατέρας αντί να το πάρει πάνω του κ να στείλει τον Ολλάνδο πίσω στη... Τσέλσι κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Ναι, θα του δώσουμε κ άλλη ευκαιρία του winner, ναι θέλω κ αλλα πειράματα κ επίτέλους πάρτε έναν αμυντικό της προκοπης μπας και καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ατομικό.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Με τα δεδομένα μέχρι στιγμής αν κάποιος αξίζει το πρωτάθλημα είναι αυτός.

Υ.Γ Ας μη μιλήσω για την απόδοση και την εικόνα της ομάδας στο β' ημίχρονο γιατι θα χάσω κάθε μέτρο. ΝΤΡΟΠΗ!

Υ.Γ1. Ακόμα κ έτσι! Ευτυχώς που υπάρχει κ το μπασκετάκι και θα ξανασκάσει το χειλάκι μας φέτος. Αυτή η ομαδάρα, ακόμα κ όταν χάνει, σου δίνει την εντύπωση και τη σιγουριά ότι θα ξαναπάρει το τίτλο. Δεν με ανησυχεί καθόλου η ήττα, ούτε η εμφάνιση. Οι Πέκοβιτς, Μπατιστ ήταν σε κακή μέρα, οι Τσαρτσαρής, Φώτσης επίσης, ο Ολυμπιακός το ήθελε περισσότερο (όπως και πέρσι) και το πήρε.

Elpis Cameraman said...

Θα ηθελα πολυ να δω τι θα σου ελεγε ο Τζορβας αν διαβαζε το ποστ.

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Με όλο το σεβασμό αλλά θα μου επιτρέψεις να γράψω πως αυτά για "DNA του Πρωταθλητή" αποτελούν γραφικότητες ικανές να πείσουν μόνο οπαδούς με παρωπίδες και άγνοια του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι.

Δεν ήταν το DNA του Πρωταθλητή αυτό που κέρδισε τον χθεσινό αγώνα. Δεν έκανε κάτι ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τον αγώνα πέρα από τα αυτονόητα. Αντιθέτως, ήταν ο Παναθηναϊκός αυτός που σε κανέναν σημείο ειδικά του β΄ ημιχρόνου δεν έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το παιχνίδι..

Επομένως, δεν μπορούμε να μιλάμε για DNA Πρωταθλητή (δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα παρά μόνο στην γαύρικη προπαγάνδα-μιας ομάδας που αυτοαποκαλείται από μόνη της Θρύλος στο πλαίσιο της ίδιας ψυχολογικής προπαγάνδας που χρησιμοποιείται η φράση DNA του Πρωταθλητή)άλλά για ηττοπαθή συμπεριφορά της ομάδας μας στον συγκεριμένο αγώνα..Η αιτία της ήττας μας ήταν η ανυπαρξία της ομάδας μας χθες στο Φάληρο.. Δεν μας εξαφάνισε ο οσφπ, μόνοι μας χαθήκαμε..

It's so simple...

fl@neur said...

@gatti&co
Η διαφορά μεταξύ ΠΑΟ και γάβ-ρου είναι στη μενταλιτέ, όπως σωστά γράφεις, και στη αντίληψη περί του αθλήματος. Τι εννοώ: αν ο γάβ-ρος χάσει από την Άρσεναλ, κανείς τους δεν θα στεναχωρηθεί και κανείς δεν θα ισχυριστεί, ότι ήταν λάθος που "τα έδωσαν όλα" στο ντέρμπυ! Γι' αυτούς σημασία έχει ότι "πάτησαν τον βάζελο", και τίποτα άλλο, αυτό υπάρχει από την εποχή του Γουέμπλεϋ, δεν αλλάζει. Εδώ από κόμπλεξ είχανε φέρει τότε τον Ajax για φιλικό (και χάσανε, είμουνα μέσα), για να παίξουν κι αυτοί μαζί του. Αντίθετα, ο ΠΑΟ, καλώς ή κακώς, δεν είναι μαθημένος στον "πόλεμο", ούτε αγωνιστικά ούτε επικοινωνιακά.
Έχω και μια απορία (για το θεαηθήναι): καλά, εκεί στην ΠΑΕ δεν έχουν καταλάβει τον ανηλεή πόλεμο στα ΜΜΕ; Δεν διαβάζουν εφημερίδες, δεν ακούνε ράδιο, δεν βλέπουν "Αθλητική Κυριακή"; Ντιπ χαϊβάνια είναι; Το site του ΠΑΟ είναι για τα μπάζα, νομίζεις ότι είναι ιστοσελίδα υπουργείου! Έλεος!

fl@neur said...

@thodoras13
It's so simple, indeed! Όπως τα έγραψες είναι. Έχουμε "πέσει στη λούμπα" των γάβ-ρων και στην προπαγάνδα τους. Απόδειξη, ότι αρκετοί απορούν πού και αν θα σκοντάψει ο γάβ-ρος κι άλλοι θεωρούν ότι το πρωτάθλημα τέλειωσε!!! Ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και δουλειά χρειάζεται η ομάδα, αλλά και η διοίκηση.
Άντε και να 100στήσουμε τα σχόλια!

pensierix said...

Δεν ξέρω εσείς αλλά, εγώ εκνευρίστηκα περισσότερο με τη συμπεριφορά της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο...Στο δεύτερο, τρώει ένα γκολ(η αλήθεια είναι ότι 2 σουτ 2 γκολ ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή οι γάβροι, στα κομβικότερα σημεία) και δεν πιστεύει ότι μπορεί να γυρίσει το ματς απέναντι στο ταμπούρι του γάβρου. Ας το δεχτώ...(λέμε τώρα). Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι ότι, ενώ ο γάβρος σου φωνάζει "Βάλε με στην περιοχή μου", εσύ για ένα εικοσάλεπτο έχεις καθήσει αναίτια πίσω και τρως γιόμες(το μόνο επιθετικό πλάνο των αντιπάλων) και κυρίως τα επόμενα 25 λεπτά, αντί να εκμεταλλευτείς το γ@@@ένο μομέντουμ δείχνοντας ποιο είναι το αφεντικό, αναλώνεσαι σε σουτάκια και αναιμική υπεροχή. Ακόμα κι έτσι, με την υποψία πίεσης που ασκούσαμε η άμυνα του γάβρου έκανε εύκολα τα "τσαφ" της...για να μη λέμε μόνο για το Βύντρα τώρα). Αποτέλεσμα; 10-2 τα σουτ και με ένα γκολ στη πλάτη. Ε, με το που το φάγαμε, αυθόρμητα μου βγήκε το "Καλά να πάθουν, το ήθελε ο κ@λος τους..."

Οσον αφορά στη γαβροποίηση, το μόνο θετικό σημάδι που βλέπω είναι ότι Πράσινη(γάβρικης αισθητικής) και Ντέρμπυ(μούχλα και κακομοιριά) μαζί έχουν τη μισή κυκλοφοριά ενός Πρωταθλητή. Ο κόσμος έχει γυρίσει τη πλάτη σε φυλλάδες που υπηρετούν περισσότερο πρόσωπα παρά τον ΠΑΟ και έχει στραφεί στις "αντικειμενικές" (τρομάρα τους).

ΥΓ
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστεί η οικοδέσποινα την κρίση στο μπλογκ μετά το κύμα αντιδράσεων που έφερε ο τίτλος του ποστ. Επικοινωνιακά, παντως, είναι πολύ πιο μπροστά από τον ΠΑΟ και δεν τη φοβάμαι...
;)))))))

ΥΓ1
Αν ήμουν διοίκηση, θα έκλεινα τεχνικό team και παίκτες στην αίθουσα προβολής dvd και θα τους έβαζα να δουν σε replay μέχρι αύριο το πρωι, τους πανηγυρισμούς του Μήτρογλου...

fl@neur said...

@pensierix
Δεν είμαι αρμόδιος, αναγνώστης είμαι, φιλοξενούμενος, και σχολιάζω, και δεν θέλω να κάνω το "συνήγορο" κανενός, αλλά προσωπικά, δεν βλέπω καμία κρίση στο blog, αντιθέτως βλέπω κρίση στην ομάδα, κι αυτό είναι το μόνο και μείζον πρόβλημα. Ο Μητρόγλου γιατί να μην πανηγυρίζει; Τού προσφέραμε ένα έδεσμα με 2 γκολάκια για πλάκα άμυνα και δεν θα το χαρεί; Ούτε στον ύπνο του δεν θα 'βλεπε αυτά που τού χαρίσαμε... Οι πράσινες "φυλλάδες" είναι σαν τις κόκκινες και τις κίτρινες φυλλάδες, ούτε για να τυλίγεις ψάρια δεν κάνουνε.

island said...

Αγαπητό γατί. Ήμασταν απαράδεκτοι. Επιεικώς. ένα ματς είχαμε να πάρουμε αμπάριζα και να τους τρέχουμε μέχρι να χρειάζονται οξυγόνα και δεν το κάναμε. Κάναμε τον Γκαλίτσιο ρομπέρτο κάρλος και τον Μήτρογλου Ιντσάνγκι. έλεος. Με το που είδα αριστερά Σάλπι και δεξιά τον άλλον τον τυχαίο σάλταρα. Μετά το 15 αν έμπαινε μία φάση μας θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Αλλά επειδή μπήκαμε χεσμένοι δεν μπορούσαμε να βάλουμε την μπάλα μέσα. Ο Σάλπι ανύπαρκτος, ο άλλος στα αριστερά χωρίς όνομα για μένα. Ο Σεϊταρίδης ανέτοιμος ακόμα. Ο Σπυρόπουλος μόνος του φάνταζε σαν να αντιμετωπίζει σε κάθε κατεβασιά τον Ροναλντίνιο. Ο Μήτρογλου ήταν συνέχεια μόνος του!!! Συνέχεια. Ο Κατσουράνης δεν υπήρχε. Μόνο ο Ζιλμπέρτο είχε τα καρύδια να ορθώσει ανάστημα. Ο Σισέ πολύ μόνος. Και πάλι τις φάσεις του τις έκανε. Ο Βύντρα επίσης κακός. Αλλά με ένα καταπληκτικό σουτ στο πρώτο ημίχρονο.

ΥΓ Κύριε τεντά, είσατε σίγουρος πως η ομάδα είναι πλήρης;
ΥΓ 2 Με μία ώρα καθυστέρηση και κατεβήκαμε να παίξουμε μπάλα. Πώς να μην πάμε χεσμένοι;
ΥΓ 3 Ο κύριος Μώραλης ορκίζεται πως δεν υπήρχε αεροβόλο στο γήπεδο. Τότε ο Τζόρβας λέει ψέμματα. Ας τον καλέσει η σούπερ λίγκα τον πορτιέρο σε απολογία τότε.
ΥΓ 4 Όποιος δεν μπορεί, να φύγει. Ανοχή τέλος.
ΥΓ 5 Θέλω να δω, από πλευράς του Παναθηναϊκού, την ασπίδα προστασίας προς τον Τζόρβα.
ΥΓ 6 Ακόμα και τώρα, πιστεύω πως ο Πατέρας είναι ιδανικός πρόεδρος για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορώ να φανταστώ τον Θανάση Γιαννακόπουλο για πρόεδρο. Έχουμε και μία κουλτούρα ρε διάολε.
ΥΓ 7 Στο μπάσκετ δεν αγχώνομαι. Έχουμε και Ομπράντοβιτς και Γιαννάκη εκεί!!!

island said...

ΥΓ 8 Είχα πει για τις καθυστερήσεις από τις μικρές ομάδες. Αυτά που έκανε το μέλος χθες αλλά και τα μπολ μπόις ήταν απαράδεκτα. Το μέλος μέχρι να εκτελέσει το άουτ έστριβες τσιγάρο ενώ τα μπολ μπόις δεν δίνανε την μπάλα. Είναι αντιμετώπιση μεγάλης ομάδας αυτή;
ΥΓ 9 Καθόμουν σε ένα καφε να δω τον αγώνα. Ο παρακάτω μονόλογος από έναν που ήταν εκεί με έναν άλλο είναι αληθινός! Στην αρχή τον ρωτάω γιατί τόση καθυστέρηση για να αρχίσει ο αγώνας και μου λέει: "Την πέσαμε στο πούλμαν με του βαζέλες. Είμαστε άγριοι εμείς (και κορδωνόταν). Μόλις ξεκίνησε ο αγώνας."Αριστερά δώσε την μπάλα ρε καθίκι. Αριστερά.... κοπέλα... γέμιζε το ποτήρι με ουίσκι και γρήγορα. Αριστερά ρε σου είπα γαμώ το κέρατό μου. Τί μαλάκας είσαι. Κοπέλα... ξαναγέμισε. Γκοοοολ... έτσι... πάρτε τα αρχίδια μου βαζέλια.... που θέλετε και πρωτάθλημα... (κοιτώντας το κινητό του)... άντε μωρή κάργια πάρε ένα τηλέφωνο. Που αντί να ασχολούμαι με τον αγώνα σου στέλνω μηνύματα... (ο φίλος του) Έλα ρε... ξέσπασε επάνω μου...- Μα δεν είμαι αδερφή. Δεν μου πάει να γίνω τώρα στα 40. Δεν μου πάει σου λέω. Αλλά η κάργια γιατί μου κάνει παιχνιδάκια; Μου λές; Γιατί δεν με παίρνει τηλέφωνο το κέρατό μου; Γκοοοολ.... αυτή είναι η υπερομάδα. Που οι βαζέλες θέλανε και πρωτάθλημα. Δεν μας πιέσαν καθόλου.... γκοοοολ... Δείξε πάλι τα χέρια σου αγόρι μου (για τον Μητρογλου αυτό). σήκωσε τα χέρια σου και πυροβόλα...Και εγώ θα βάλω τα δικά μου στα μεγάλα μου αρχίδια να τα δείχνω στους βαζέλες... κοπέλα ξαναγέμισε, μην αργείς." (έλιωσα στο γέλιο. Στο τέλος παραπατούσε και παραμιλούσε μία για τον αγώνα και μία για την κάργια που δεν το έπαιρνε τηλέφωνο. Μιλάμε για νταλκάς!!!)
ΥΓ (Έχασα τον λογαριασμό) Το μπάσκετ το είδα σε άλλο καφέ αγαπημένο. Ένας γαύρος εκεί αρχίζει να μιλάει σε φίλους του βάζελους: " Άντε ρε μαλάκα Γιαννάκη. Άντε να σηκωθείς να φύγεις να ησυχάσουμε. Αλλά είναι μεγάλη μαφία ο Ομπράντοβιτς. Να δεις που θα κάτσει να χάσει για να μην τον χάσει από αντίπαλο. Μιλάμε είναι προπονηταράς ο βάζελος."

Φιλιά γατακι!!!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που το γράφεις όπως το γράφεις για τη μενταλιτέ. Όταν πας να γίνεις κάτι που δεν "κολλάει" σε αυτό που από τη γέννησή σου είσαι, κατ' ουσίαν αρνείσαι τον εαυτό σου. Σαν να σου φταίει, σαν να σε βαραίνει, σαν να μην μπορείς να τον σηκώσεις. Κάθε μεγάλη ομάδα (παγκοσμίως) κουβαλάει τα δικά της χαρακτηριστικά, με τα οποία και έγινε μεγάλη. Άρα ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Αν τα αλλοιώσει, χάνεται. Και αν πάει να μιμηθεί τα χαρακτηριστικά του αιωνίου της αντιπάλου, τότε κερδισμένος (με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο) είναι ο αιώνιος αντίπαλός της. Στη δε προσπάθειά της να τα μιμηθεί, το πιθανότερο, ωστόσο, είναι να κακοαντιγράψει ό,τι κατ' εξοχήν δεν είναι αξιομίμητο. Τέλος πάντων, φιλτάτη, αυτά που σου γράφω εγώ εδώ τώρα εσύ τα ξέρεις από μόνη σου. Τα έχεις γράψει τόσες φορές. Το ποδόσφαιρο είναι τόσο απλό, που το καταλαβαίνουν κανονικά οι πάντες. Έλα όμως που πίσω από αυτή του την απλότητα κρύβονται τόσες και τόσες παγίδες! Και ο πόλεμος είναι απλό πράγμα. Η νίκη στον πόλεμο είναι δύσκολη.

Από αύριο ξαναχάνομαι (λόγω ελλείψεως Η/Υ). Χαίρομαι που διαβάζω ότι κάποιο εργασιακό σου πρόβλημα έχει ήδη λυθεί. Να είσαι πάντα καλά. Διατελώ πιστός αντιφρονών (και συμφωνών πολλές φορές) αναγνώστης σου.

Cybergoulion said...

Το χειρότερο είναι ότι σας πήρε τόσο από κάτω, που δε μου πήγαινε καν η καρδιά να πάρω κάτι φίλους μου βαζέλους τηλέφωνο να τους ζορίσω λίγο σήμερα! Όσο και να χαίρομαι για τη χθεσινή μέρα, κυρίως για την ηρεμία στους κόκκινους και την ησυχία (επιτέλους) στους πράσινους, συμφωνώ με τον έτερο αλλόθρησκο του blog, δεν είναι αυτός ο Παναθηναϊκός που ονειρευόμαστε να κερδίζουμε...

gatti said...

@fl@neur: Aυτό ακριβώς "πονάει". Δεν κατέβηκε η ομάδα στο γήπεδο. Ηταν ανύπαρκτη σε όλους τους τομείς. Από τη διοίκηση και τον προπονητή μέχρι τον τελευταίο παίκτη.

Οσο γι΄ αυτό που αναφέρεις περί διχασμένης προσωπικότητας, έχει κι αυτό την εξήγησή του. Πολύ απλά ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την ταυτότητά του. Τα τόσα χρόνια απουσίας τίτλου τον έχουν κάνει να ψάχνεται και σ΄ αυτή του την προσπάθεια κάνει πολλά πράγματα λανθασμένα και βεβιασμένα και τα περισσότερα από αυτά είναι έξω από τη φύση του. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να βρει προσανατολισμό. Η "αποτζιγγεροποίηση" με κάθε τρόπο και θυσία οδηγεί σε λάθη, γιατί γίνεται χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προετοιμασία για την επόμενη μέρα.

gatti said...

@The Bgt: Εχω την εντύπωση ότι όλη μέρα σήμερα θα συζητάμε για τον τίτλο του ποστ και τα όσα επεξηγηματικά έγραψα γι΄ αυτόν.

Τα ξανακοίταξα προσεκτικά γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο γίνεται τόσος θόρυβος. Γράφω λοιπόν:

Σαφώς δεν σκοπεύω να ...αλλαξοπιστήσω, ούτε έχω ζηλέψει τις πρακτικές του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Δεν θα ήθελα, ακόμα κι αν μου τα χάριζαν, τα κάλπικα και πέτσινα πρωταθλήματα που έχει κερδίσει, ούτε και να έχω IQ ραδικιού όπως έχει μεγάλο τμήμα των οπαδών του.

Εχω ζηλέψει όμως την ικανότητά του να ξεφεύγει όταν είναι στριμωγμένος στα σκοινιά και όχι μόνο να ξεφεύγει αλλά να ρίχνει ένα χτύπημα που αφήνει τον αντίπαλο νοκ άουτ. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που αποκτήθηκε (τύχη, εύνοια, σκανδαλώδη εύνοια κ.λπ.) και αν αυτός είναι κατακριτέος ή όχι, η ψυχή που δείχνει σε κρίσιμες στιγμές, υπάρχει πια στο DNA του.


Aναρωτιέμαι πού είδατε να μιλάω για DNA νικητή; ΄Η ακόμα για DNA πρωταθλητή;

Μιλάω ξεκάθαρα για DNA ψυχωμένης ομάδας. Και να σου πω κάτι; Κακώς το περιόρισα στα τελευταία χρόνια, γιατί μάλλον γι΄ αυτό έγινε το μπέρδεμα. Αυτή την ψυχή ο γαύρος την είχε πάντα. Αν ρωτήσεις κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία συγγενή ή γνωστό σου θα στο επιβεβαιώσει. Θες να το πεις διαφορετικά; Αντί για ψυχή να το πεις τσαγανό; Οπως κι αν το ονομάσεις ο γαύρος το διέθετε πάντα. Πάλευε τα παιχνίδια του. Δεν τα παρατούσε. Και είναι μια συνήθεια που τον ακολουθεί μέχρι σήμερα.

gatti said...

@Nick Triantos: Αυτό το άρθρο Nick λέει αυτά που λέμε κι εμείς εδώ και μέρες...

Αλλά μην περιμένεις το πάθημα να γίνει μάθημα... Πότε έγινε για να γίνει και τώρα;

gatti said...

@The Bgt (again): Το θέμα δεν είναι αν θα απαντήσω σε όλα. Είναι βέβαιο ότι θα απαντήσω. Το θέμα είναι μην ...τρυπώσει κανένα ανάμεσα στις απαντήσεις και μου ξεφύγει και παρεξηγηθεί μετά κάποιος... :))))

gatti said...

@fl@neur (again): Σα να συμφωνείς με όλους εσύ! ;pp

Eγώ το ξέρω πώς τα έφτιαξα έτσι ανάποδα που μου ήρθαν τα πράγματα. Και είναι και η στενοχώρια που σου κόβει τα πόδια. Στη χαρά είναι πιο εύκολα όλα...

Αμα ο Σύλλογος δεν έχει σκοπό να μάθει, ό,τι και να λέμε εμείς...

koutavaki said...

Και σκηνικό από χθες για να γελάσουμε και λίγο.Βλέπω τον αγώνα με φίλη βαζέλα και τους συζύγους γαύρους(που μας έριξε η τύχη μας!-τέλος πάντων).Αρχίζουν στο ημίχρονο τα κουλά για την υπερομάδα τους(θράσος δε λέγεται αυτό???).
-Ποια υπερομάδα ρε?Το Ζαϊρί και το Γκαλίτσιο?Ή το Φετφατζίδη και το Σοϊλέδη?
-Τόσοι παιχταράδες έχουν έρθει κατά καιρούς.
-Ναι,στα τελειώματα για τα ένσημα.
Και η φίλη μου το κορυφαίο:
Ο Ροναλντίνιο έχει πέσει τελευταία.Σε δύο τρία χρόνια θα σας έρθει.Θα τον πάρετε σίγουρα.Αλλά μέχρι τότε θα έχει μπει στους ανώνυμους αλκοολικούς!"Είμαι ο Ροναλντίνιο και είμαι καλά!"

gatti said...

@paoad: Aυτά παθαίνει κανείς αν δεν έχει σύνδεση! Χάνει το ...πάρτυ!

Προσπερνώ τα πρώτα που γράφεις γιατί δεν έχω ούτε να προσθέσω ούτε να αφαιρέσω κάτι, αφού συμφωνώ απόλυτα και φτάνω στον Μέλμπεργκ.

Oταν αναφέρουμε τον Σουηδό, δεν σημαίνει ότι κυριολεκτούμε στο όνομά του. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος μεγάλος στόπερ με το όνομα και την εμπειρία του. Κολλάμε σ΄ αυτόν, επειδή αυτός ήταν διαθέσιμος το καλοκαίρι, τον χάσαμε μέσα από τα χέρια μας και μετά λειτουργήσουμε σαν την αλεπού με τα κρεμαστάρια.

Προσωπικά πάντα θα επανέρχομαι στο θέμα του μεγάλου στόπερ, αφού θεωρώ πως η δική του απουσία μας υποχρεώνει να βλέπουμε αυτά τα αλλοπρόσαλλα σχήματα στα μεγάλα παιχνίδια. Από εκεί και πέρα ο μάστορας τα έκανε σαλάτα, καμία αντίρρηση επ' αυτού.

Διαφωνώ όμως ότι πρέπει να τον στείλει ο Πατέρας. Σε τι θα ωφελήσει αυτή η αλλαγή τώρα; Τι θα σου προσφέρει ο άλλος και ποιος θα είναι αυτός; Κοίτα για παράδειγμα τον Αρη με τον Κούπερ. Ολοι συμφωνούν ότι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές. Ηρθε στα μέσα της σεζόν (και να σκεφτείς ότι ήταν υπέρ του και η διακοπή του πρωταθλήματος) και μετράει ήδη μία ήττα και μια ισοπαλία. Απώλειες που σε ανάλογη περίπτωση για τον Παναθηναϊκό μπορεί να κοστίσουν τον τίτλο. Εκτός αν εννοείς να τον αντικαταστήσει κάποιος δικός μας (π.χ. Ρότσα).


ΥΓ1. Αναρωτιέμαι αν αυτή την αίσθηση που έχουμε στο μπασκετάκι, ότι ακόμα και μια ήττα δεν είναι καταστροφή και αυτή η ομάδα θα βρει το δρόμο της, θα τη ζήσουμε ποτέ στο ποδόσφαιρο...

gatti said...

@koutavaki: Σ' αυτό που λες για το βαρύ πυροβολικό συμφωνώ. Από την άποψη ότι το λογικό είναι να φροντίσεις να μπεις στη μάχη πάνοπλος και όχι να χρησιμοποιήσεις τα όπλα σου αν κάτι στραβώσει και τα χρειαστείς. Από την άλλη το "λίγοι" όπως το εννοώ εγώ, αφορά περισσότερο την διάθεση και όχι το ταλέντο. Ηταν "λίγοι" από άποψη ψυχής. Και δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς. Οσο για τα ονόματα που ανέφερες κι εκεί υπάρχει ένας (κάποιος) αντίλογος.

Εχουμε Ρουκάβινα, Λάζαρο (τον Πετρό τον αφήνω από έξω γιατί είναι δικαιολογημένος για τους λόγους που όλοι έχουμε αναλύσει). Δεν έχουν καταφέρει ποτέ να αρπάξουν από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που τους έδωσε ο Τεν Κάτε. Και έχεις από την άλλη τον Μήτρογλου που όλοι εμείς τον παίρναμε στην πλάκα και που είναι ο τρίτος κατ' ουσίαν επιθετικός του γαύρου (αν και προσωπικά δεν έχω καταλάβει πότε και γιατί ο Ντάρμπισαϊρ λογίζεται ως ο δεύτερος - από έναν αγώνα κυπέλλου;) και όχι μόνο εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία αλλά συχνά - πυκνά βγάζει την ομάδα του ασπροπρόσωπη.

Οσο τώρα για το κλίμα τρομοκρατίας και τους σουγιάδες κι αυτό λάθος της διοίκησης είναι. Και θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Πες ότι το σκηνικό γίνεται στην Τούμπα σε αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Και πετάνε φωτοβολίδες και σουγιάδες στο μέλος. Μπορείς να φανταστείς σε πόσο σύντομο χρόνο θα βρεθεί ο Σάββας στον παρατηρητή κάνοντας θέμα;

Ποιος φταίει λοιπόν που δεν προστατεύει την ομάδα όταν γίνονται τέτοια επεισόδια; Πού ήταν εκείνη τη στιγμή ο Αντωνίου να πάει στον παρατηρητή, στον Κομνηνό, σε όποιον είναι αρμόδιος και να του πει "αν δεν σταματήσει αυτή η κατάσταση παίρνω την ομάδα και φεύγω"; Αρα ξαναγυρίζουμε στην "αναιμική" εμφάνιση της ομάδας συνολικά. Από την διοίκηση μέχρι τους παίκτες και τον προπονητή.

Για τον τίτλο, επειδή επανέρχεσαι, δεν μίλησα για καρδιά, σπλήνα, νεφρό, συκώτι πρωταθλητή. Μίλησα για ψυχή ομάδας που παλεύει τα παιχνίδια της και δεν τα παρατάει. Τώρα βέβαια θέμα ερμηνείας είναι, αν όλων σας το μυαλό πήγε στο DNA πρωταθλητή, αυτό ίσως κάτι να σημαίνει... Δεν θέλω να ψάξω τι ακριβώς...

gatti said...

@koutavaki: Δεκτά όλα όσα γράφεις για την καινούργια ομάδα, πάντως ήδη η εκτίμησή μας ότι θα έχουμε "χτίσει" διαφορά από τον γαύρο πριν το μεταξύ μας ντέρμπι περιμένοντας τις δικές του γκέλες και καθαρίζοντας τα δικά μας ματς με τις προσωπικότητες που διαθέτουμε, απέτυχε παταγωδώς. Να δούμε τώρα πως θα επαναξιολογήσουμε τις καταστάσεις...

gatti said...

@Elpis Cameraman: Δεν ξέρω τι θα μου έλεγε ο Τζόρβας.

Ξέρω τι θα έλεγα εγώ αν ήμουν διοίκηση του Παναθηναϊκού...

gatti said...

@Thodoras13: Δεν έγραψα πουθενά για DNA πρωταθλητή.
Εγραψα για DNA ψυχωμένης ομάδας. Αν θέλετε να το ερμηνεύετε ως DNA πρωταθλητή, πραγματικά δεν βρίσκω τι μπορώ να κάνω για να σας αλλάξω γνώμη.

Συμφωνώ ότι ο γαύρος δεν έκανε τίποτα εξαιρετικό για να κερδίσει τον αγώνα. ΕΚΑΝΕ όμως τα αυτονόητα όπως λες κι εσύ. Αυτά που ΔΕΝ κάναμε εμείς. Κι εγώ αυτή του την ικανότητα να πράττει τα αυτονόητα, όπως λες, όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση και να ξεφεύγει από αυτήν, το θεωρώ ένδειξη ότι διαθέτει ψυχή. Τόσο απλά.

gatti said...

@fl@neur: Νομίζω ότι στην ΠΑΕ την "πάτησαν" επειδή δεν ήθελαν να επαναληφθούν τα όργια της Ριζούπολης. Ηταν τόση η έγνοια τους να μην κατηγορηθούν ξανά ότι άφησαν απροστάτευτη την ομάδα που πέρασαν στο άλλο άκρο με αποτέλεσμα να υποδυθούν κάτι που δεν είναι και "δεν το κατέχουν". Οπότε μάλλον δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνουν σωστή εκτίμηση των καταστάσεων...

gatti said...

@pensierix: Kι όμως εμένα στο δεύτερο ημίχρονο με νευρίασε η ομάδα. Στο 54ο λεπτό το έφαγε. Είχε χρόνο να το γυρίσει. Αλλά τα παράτησε. Αυτή την "παραίτηση" δεν μπορώ να την συγχωρήσω. Αντίθετα στο πρώτο μέρος έτσι όπως την είδα να παίζει από το 30΄ μέχρι το 45΄ δεν με ένοιαξε το γκολ του Μήτρογλου. Είχα την πεποίθηση ότι αν συνεχίσει έτσι στην επανάληψη, μπορεί να το γυρίσει, όσο κι αν στα ντέρμπι συνήθως το ένα γκολ μπορεί να κρίνει και τον αγώνα. Το πίστευα γιατί έτσι όπως τους έβλεπα να ζορίζονται όταν τους τρέχαμε και να τραυματίζονται, δεν τους είχα να αντέξουν για πολύ. Αλλά το θέμα δεν είναι τι πίστευα εγώ, αλλά τι πίστευαν οι παίκτες μας. Κι αυτοί πίστευαν ότι είχαν ήδη χάσει.

ΥΓ. Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι να διαχειριστώ γιατί δεν βλέπω κρίση. Εγραψα αυτό που αισθάνομαι, γράψατε αυτό που αισθάνεστε και το συζητήσαμε. Πάντα ήμουν της γνώμης ότι για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, θα πρέπει πρώτα να τις αναγνωρίσουμε.

ΥΓ1. Αυτό είναι σαδισμός!!!

gatti said...

@island: Αυτοί φιλοδοξούσαμε να φύγουν με φιάλες οξυγόνου, εμείς φύγαμε πάνω σε φορεία. Είδες πώς τα φέρνει η ζωή! Αυτοί έμοιαζαν παικταράδες κι οι δικοί μας παικτάκια της σειράς. Πλην του Ζιλμπέρτο, δεν τράβηξε κανείς.

ΥΓ. Σιγά μην είναι σίγουρος ότι η ομάδα είναι πλήρης!

ΥΓ2. Επρεπε να κατεβούμε να παίξουμε, άραγε;

ΥΓ3. Ο Μώραλης μια χαρά την κάνει την δουλειά του. Οι δικοί μας δεν ξέρω τι κάνουν.

ΥΓ4. Συμφωνώ, ανοχή τέλος.

ΥΓ5. Κι εγώ θέλω να δω πώς θα διαχειριστούν το θέμα με τον Τζόρβα.

ΥΓ6. Ο Πατέρας είναι ο πιο κατάλληλος για πρόεδρος. Αλλά φοβάμαι ότι δε περίπτωση αποτυχίας η θητεία του θα λήξει στο τέλος της σεζόν.

ΥΓ7. Ποιος αγχώνεται στο μπάσκετ;

ΥΓ8. Τι ψάχνεις για το μέλος; Αφού το έχουν κάνει ...τοτέμ! (Μόνο ο Ζίκο τον πήρε χαμπάρι!) ;pp

YΓ9. Εγώ δεν θα άντεχα πάντως να παρακολουθήσω το παιχνίδι με γαύρους δίπλα.

ΥΓ10. Πήρε πίστωση χρόνου ο Γιαννάκης στο μπασκετάκι. Αλλά μέχρι πότε;

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Oπως τα λες. Τα έχουμε γράψει άπειρες φορές για το πόσο αλλοιώνεται ο χαρακτήρας μιας ομάδας όταν πάει να μιμηθεί κάτι που δεν της ταιριάζει. Οταν όμως οι αρμόδιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν ότι αυτό είναι επιζήμιο, τότε τι μπορείς να κάνεις;

Κι εσύ να είσαι καλά!

gatti said...

@Cybergoulion: Μακάρι κι άλλοι γαύροι να έκαναν το ίδιο. Για ρώτα τι καζούρα έφαγα εγώ από χθες... Και να πω ότι προκαλώ; Δεν προκαλώ ρε γαμώτο! (ή μήπως όχι;).

fl@neur said...

@gatti
Για τον τίτλο, νομίζω πως όλοι (σχεδόν) καταλάβαμε τι ΔΕΝ εννοούσες, οπότε μην παιδεύεσαι, αλλά έχω και μια απορία: αφού ο γαβ-ρος έχει τέτοιο "τσαγανό" (κι εγώ παλιότερος είμαι), πως εξηγείται η "ευρωπαϊκή πορεία" του, το 7-0 με τα δεύτερα της Γιούβε κι ακόμα το 4-0 πρόπερσυ με την παραπαίουσα ΑΕΚ, το "τσαγανό" πού είχε μείνει;
Μπερδεύουμε νομίζω τα πράγματα μ' αυτούς τους όρους και περνάμε στην αγοραία ψυχολογία, με "μάγκες", "τζάμπα μάγκες", "κότες" και "λαγούς", κάτι που προφανώς δεν υπονοείς ούτε σού αρέσει.
Δεν συμφωνώ με όλους, και φαίνεται από τα σχόλια. Πχ δεν συμφωνώ με τον χαρακτήρα "ξεφτιλισμένοι", συμφωνώ ότι δεν υπάρχει "μέταλλο" και DNA, διαφωνώ με πολλά (ιδιαίτερα με τεχνικές αναλύσεις), αλλά εδώ είναι blog, και δη δικό σου, και δεν είναι "συνασπισμός διαμαρτυρομένων και διαφωνούντων" ούτε εξέδρα γηπέδου. Τέλος πάντων, χτες ήταν μια άσχημη βραδυά κι εσύ είχες μια δύσκολη μέρα επιπλέον, οπότε τα ξαναλέμε, με πιο καθαρό μυαλό.

pensierix said...

Ααααααα!!!!! Μ'αρέσει που κάθεστε και μου απαντάτε σοβαρά στα περί "κρίσης" του μπλογκ! Εγώ έχω σκάσει ένα χαμόγελο 3 εκατοστών κάτω από το επίμαχο σχόλιο, βρε! Αλήθεια θα μιλούσα για "διαχείριση" της κρίσης του μπλογκ στα σοβαρά;

Αφήστε που εγώ δεν εξέφρασα καν την αντίθεσή μου στον τίτλο! Ισα ίσα τον βρήκα πολύ πετυχημένο...

:))))

gatti said...

@fl@neur: Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως αναφερόμαστε στο ελληνικό πρωτάθλημα και στα χαρακτηριστικά που έχει αποκτήσει η κάθε ομάδα μέσα σ΄ αυτό, αφενός λόγω των ιδιαιτεροτήτων της, αφετέρου χάρη στην τριβή της με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες μέσα στο πλαίσιο του πολύ συγκεκριμένου ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ευρώπη είναι διαφορετικό πράγμα.

Τώρα για την 4άρα που έφαγε ο γαύρος από την ΑΕΚ ή κάποιο παιχνίδι που μπορεί να ρίξαμε πολλά ή να φάγαμε πολλά εμείς, εννοείται ότι θα υπάρξουν και τέτοια αποτελέσματα. Αλίμονο αν η ψυχή έφτανε για να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια, τότε οι "ψυχωμένοι" και τα "λιοντάρια" δεν θα έχαναν ποτέ.

Οι λέξεις "τζάμπα μάγκες", "κότες" "λαγοί" "βάτραχοι" (γι' αυτή ειδικά κρατώ μια επιφύλαξη...) σαφώς και δεν μου αρέσουν. Η λέξη DNA ομολογώ ότι τείνει να εκφυλιστεί, ωστόσο τη λέξη "μέταλλο" την δέχομαι και την πιστεύω. Είναι αυτό που είχε η ομάδα μου στις μεγάλες ευρωπαϊκές της πορείες.

Συμφωνώ ότι χθες ήταν μια άσχημη βραδιά, ας ελπίσουμε να μην ξαναζήσουμε για πολύ καιρό μια ανάλογη...

gatti said...

@pensierix: Kαι πού ήθελες να δω το χαμόγελό σου, όταν δεν μπορώ να ανοίξω τα μάτια μου! Με τρεις ώρες ύπνο είμαι! :)))

Aσε που καλά καλά βάζεις τις φυτιλιές και μετά λες: "Πλάκα έκανα!" :ppppp

The Bgt said...

Καλο μου Γαττι, δεν εχει σημασια πως τον επεξηγεις τον τιτλο σου, το προβλημα ειναι ο ιδιος ο τιτλος.

"θελω οταν μεγαλωσω να αγωνιζομαι σαν νικητης".
"Θελω οταν μεγαλωσω να μαθω να παλευω ολους τους αγωνες"

Αλλα το "οταν μεγαλωσω θελω να γινω Ολυμπιακος" (οτι και να ειχες στο μυαλο σου οταν το εγραψες) ειναι πολυ γενικο και πολυ κολακευτικο για τον αιωνιο, και δεν το αξιζει.
Και εγω δε θελω να γινω σαν τον Ολυμπιακο, θελω να γινω σωστη ομαδα. Δε θελω τιποτε απολυτως απο το DNA του.

Αλλα μην τρελαινεσαι κι ολας ουτε χρειαζεται να απολογεισαι , απλα σου εξηγω γιατι ο συγκεκριμενος τιτλος ηχει τοσο ασχημος στα αυτακια μου :)

Απροπο, θυμαμαι στα πετρινα τους χρονια τιποτε δεν παλευανε, ενα ματσο χαλια ητανε με ψυχολογια μηδεν, πριν απο τα 80ς δε θυμαμαι ημουνα πολυ μικρο παιδακι,τωρα αν αναφερεσαι στα 50'ς και τα 60'ς δεν εχω ιδεα καρδια μου προφανως και να εχεις δικιο.
Το αγωνιστικο τους προσωπο ομως τα τελευταια 13 χρονια το απεκτησαν χαρις στο απυροβλητο που τους εξασφαλισε ο Κροκους.

(ε, ας διαφωνησουμε και σε κατι βρε γαττι! :D )

koutavaki said...

Συμφωνώ με Bgt.Έστω ότι το DNA του πρωταθλητή ήταν λάθος έκφραση από μας,αλλά αυτό που εννοούμε είναι ότι μια ομάδα δε χαρακτηρίζεται ψυχωμένη όταν κερδίζει ένα παιχνίδι,έστω ντέρμπι, στο γήπεδό της.Αλλά όταν μπορεί να γυρίσει αποτελέσματα.Και όπως όλοι ξέρουμε ο Θρήνος δε μπορεί.Άμα φάει πρώτος γκολ,άστα να πάνε.Πέρυσι τέτοια εποχή στο γήπεδό του τον παίζαμε με Μάντζιους,Τζιόληδες και Σια και του πήραμε χ και αυτός με Ντιόγο και Γκαλέτι και Τοροσίδη μέσα.Αλλά αυτά είναι απόψεις.Νομίζω ότι χθες μας έλειψε ο ηγέτης πάντως.Σύγκρινε και το ματς της Εθνικής που σερνόμασταν και τους τα έχωσε ο Κάρα στο ημίχρονο.Νομίζω έπρεπε να τον πάρει,έστω και αν δεν έπαιζε,μόνο και μόνο για τα αποδυτήρια.Τέλος πάντων,ότι έγινε έγινε.Τώρα έχουμε Γαλατά και πρέπει να ξεχάσουμε όλα τα άλλα.

fl@neur said...

Συμφωνώ με bgt και koutavaki απολύτως (τούς αναφέρω ενδεικτικά, για να μη θεωρεί το gatti ότι συμφωνώ με όλους! *smile*) και πιστεύω πράγματι ότι ο Φάδερ θα μάθει και θα γίνει καλύτερος "πρόεδρας"! Έχω όμως πάλι μια απορία: γιατί ο Φάδερ, μόλις έμαθε για το "μπλόκο" στο Δέλτα δεν τούς έδωσε ένα ultimatum, του στυλ "κύριοι, αν σε μισή ώρα από τώρα δεν ανοίξει ο δρόμος, επιστρέφουμε Παιανία!". Καμιά φορά είναι ΤΟΣΟ απλά τα πράγματα, δεν χρειάζεται ντοκτορά στη διοίκηση ειχειρήσεων. Κι ας τον γάβ-ρο να τρέχει!
Καλή συνέχεια!
ΥΓ. Προσοχή: μετά το 2-0, έρχεται πάλι "μεταγραφή κανόνι" στον γάβ-ρο, αλίμονό μας!!! Socrates über alles!!!

Cybergoulion said...

Είπα ότι δε μου πήγαινε να το κάνω, δεν είπα ότι δεν θα τους άξιζε! :-) Σκέψου ότι για τους περισσότερους βάζελους έχω τη γνώμη που έχεις εσύ για τους δικούς μας! Μην κοιτάς που σέβομαι το χώρο και το επίπεδο του! Τώρα ποιος έχει δίκαιο, μάλλον κανείς, αλλά τι να λέει, αν είμασταν αντικειμενικοί δε θα βλέπαμε ποδόσφαιρο, θα παρακολουθούσαμε πατινάζ! (οπότε κατάλαβες, προκαλείς!!!). Και η καζούρα μες στο παιχνίδι είναι, ειδικά όταν κάποιος ανακαλύπτει στο ταμείο ότι οι δηλώσεις του είναι ακάλυπτες!

Τώρα για το πως γίνεται το μέταλο να λυγίζει, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πιο ισχυρά μέταλα. Άλλο ο χάλυβας, άλλο το ατσάλι, άλλο το τιτάνιο και άλλο ο... τσίγκος. Το καλύτερο πάντως σχετικά με το άν μπορείς να βγάζεις συμπεράσματα από άσχετους αγώνες, το είχε πει καραβάζελος καθηγητής μου μαθηματικός στο σχολείο που είχε μπλέξει με ένα τμήμα όλο γαύρους.

Έλεγε λοιπόν όταν κάναμε για τη μεταβατική ιδιότητα: "Ολυμπιακός - Τραχανοπλαγιά 0-1 (με πραγματικούς αγώνες, αλλά δε θυμάμαι ποιούς μετά από τόσους αιώνες), Τραχανοπλαγιά - Παναθηναϊκός 0-3, άρα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, τουλάχιστον 0-4". Οπότε του απαντάει ένας δικός μας "Ναι, αλλά Ολυμπιακός - Κάτω Παναγιά 5-0, Κάτω Παναγιά - Παναθηναϊκός 3-0, άρα Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός τουλάχιστον 8-0". Οπότε γυρνάει ο αθεόφοβος και τι του λέει ατάραχος; "Άρα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι δεν ισχύει η μεταβατική ιδιότητα στο ποδόσφαιρο"
:-)

greektrick said...

Χο, χο, χο!
Κατέβηκα στα αποδυτήρια και τους μπινελίκιασα λίγο ...άχρηστοι! Α. ναι!! τους είπα επίσης να σπάσουν και κανένα ποδάρι Παναθηναϊκού, διάολε για επαγγελματική αλληλεγγύη θα μιλάμε τώρα? Ο Γκαϊτατζής, ο Γούναρης και ο Ανατολάκης μας δείχνουν τον δρόμο. Μετά άφησα να διαρρεύσει στις καφροεφημερίδες η συζήτηση. Ο δικός τους έπεσε στη λούμπα και απάντησε με μήνυση (χέστηκε η φοράδα στο αλώνι). Ξεράθηκα στο γέλιο και φυσικά το διαψευσα. Μετά έκανα το καλό παιδί (ποια Ριζούπολη?), διαμαρτυρήθηκα για την αδικία και έστειλα τους "επιστήμονες" να μπλοκάρουν το πούλμαν (μα που είναι η Αστυνομία όταν τη χρειάζεσαι?). Ο δικός τους τίποτα . . . (εγώ θα είχα γυρίσει το πούλμαν πίσω πάραυτα). Πάντως ξηγήθηκα σπαθί. Την καλύτερη σουίτα του έδωσα και επιπλέον δεν έριξα αλάτι στον καφέ του. Εντάξει, τα παιδιά της 7 ακολούθησαν τις οδηγίες και δεν έριξαν κότες στο γήπεδο. Ήταν και χάλια ο βάζελος, δεν χρειάστηκε να τους δείρουμε στο ημίχρονο. Τώρα που το σκέφτομαι, θα το πάρω ξεκούραστα και φέτος. Είμαι ο μόνος επαγγελματίας πρόεδρος χο, χο,χο.

coachp said...

Γιατί έχετε κολλήσει με το DNA ρε παιδιά.
Η αλήθεια για μενα ειναι κάπου στη μέση.

Δηλαδή. Ο Ολυμπιακός, γενικότερα έχει περισσότερο τσαμπουκά σαν ομάδα. Διαχρονικά. Υπήρξαν εποχές που ο Βαρδινογιάννης λόγω του οτι έλεγχε το παρασκήνιο έδειξε το δρόμο του... τσαμπουκα στον ΠΑΟ, αλλα γενικότερα, ο Ολυμπιακός ήτο πάντοτε πιο τσαμπουκαλεμένος.

Αυτο βεβαια δεν παίζει ρόλο. Και η Λίβερπουλ έχει τσαμπουκά, αλλά εχει να πάρει πρωταθλημα απο το 80φεύγα... Ολοι οι άλλοι παιρνουν εκτός απο αυτόν. Και η Μαρσέιγ εχει τσαμπουκά, αλλά η Λυόν έχει ομάδα... Μην κάτσω να γράψω όλα τα παραδειγματα σε καμια δεκαριά χώρες τώρα. Σιγουρα παιζει το ρολο του ο τσαμπουκάς, αλλά η μπαλίτσα ειναι μπαλίτσα. Και αν η ψυχολογία σου ειναι οτι παιζω μπαλα και κερδιζω, νομίζω είναι προτιμοτερο απο το εχω τον τσαμπουκα και κερδίζω...

pensierix said...

Αλλο το μέταλλο και άλλο το κόμπλεξ που έχει ο αντίπαλός σου...Δεν πα' να 'χεις όση καρδιά, μέταλλο και DNA θες, αν βρεις απέναντί σου μια ομάδα καλή και σοβαρή που δε χαμπαριάζει, όλο αυτό θα σου γυρίσει μπούμερανγκ. Με μαγκιές και λεονταρισμούς δεν έχω δει καμία σοβαρή ομάδα να πηγαίνει μπροστά, γι'αυτό και ο γάβρος έχει φάει άπειρα χαστούκια ακόμα κι από μέτριες πλην όμως ακομπλεξάριστες ομάδες...

Είναι πάαααααρα πολλά τα 12 στα 13, είναι βάρος ασήκωτο...Γεννά αυτοπεποίθηση σε σένα και κόμπλεξ στον αντίπαλο. Δε θα ασχοληθώ με τον τρόπο που κατακτήθηκαν, αυτό το ξέρουμε καλά όλοι πλην των γάβρων που το μόνο που παρατήρησαν αυτά τα χρόνια ήταν η διαιτησία του Δούρου...Για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός πρωτάθλημα, πρέπει να κάνει υπέρβαση όσο καλή ομάδα και να διαθέτει...Με Μήτρογλου και Ζαϊρί δεν παίρνει πρωτάθλημα όπως ο γάβρος. Για μένα φαβορί ήταν και είναι ο ακατανόμαστος και το έγραφα ακόμα κι όταν ήμαστε πρώτοι. Ενα μικρό παράδειγμα υπεροχής: Θα πάει ο γάβρος στη Ξάνθη να παίξει, θα πάμε κι εμείς...

Πιστεύω ότι ο τίτλος που επέλεξε η gatti είναι καθαρά προϊόν της απογοήτευσης από τη μια, και "προβοκατόρικος" από την άλλη. Σα να λέει: "Με έχετε ξενερώσει τόσο πολύ που θα φτάσω στο σημείο να θέλω να γίνω Ολυμπιακός μια μέρα και να του πλέκω το εγκώμιο..."

gatti said...

@Τhe Bgt: "Oταν μεγαλώσω θέλω να παλεύω και να μην καταθέτω τα όπλα".

Αυτή την έννοια είχε και ο pensierix που με ξέρει πια καλά, μάντεψε και τον ακριβή λόγο που τον χρησιμοποίησα. Ναι, ήταν απογοήτευση, ξενέρωμα, μαζοχισμός, αυτομαστίγωμα, αλλά ΚΑΙ προβοκάτσια! :))

Οσο για το αν ήταν κολακευτικό για τον γαύρο, ναι, ήταν, αλλά του άξιζε. Είναι ένας αγώνας όπου κέρδισε δίκαια μέσα στον αγωνιστικό χώρο (ξεκομμένα από τα εκτός αγωνιστικού χώρου που εμένα δεν με αφορούν, την διοίκηση της ομάδας μας έπρεπε να αφορούν...) γιατί το ήθελε περισσότερο και ήξερε τον τρόπο να το πάρει. Και όταν κερδίζει δίκαια (δεν είναι δα και τόσες πολλές οι φορές, έτσι;) οφείλω να του το αναγνωρίσω. Και θα το αναγνωρίζω πάντα.

Tα πέτρινα χρόνια κάθε ομάδας τα αφήνω απ΄ έξω, γιατί είναι "ειδικές συνθήκες". Και στις "ειδικές συνθήκες" κάθε ομάδα έχει την τάση να χάνει τα χαρακτηριστικά της. Εσύ πιστεύεις ότι τα πραγματικά χαρακτηριστικά του Παναθηναϊκού είναι αυτά που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια; Οχι βέβαια! Εδώ έχουμε φτάσει να μην αναγνωρίζουμε την ομάδα μας. Το ίδιο επίσης ισχύει με την ΑΕΚ. Δεν είναι η ΑΕΚ η ομάδα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Οποιος την γνώρισε πριν τα πέτρινα χρόνια της, το ξέρει καλά.

Ε, ναι, ας διαφωνήσουμε και σε κάτι. Εδώ ο coachp πίστευε ότι είμαστε το ίδιο πρόσωπο!
(μέχρι όρκο ήταν έτοιμος να πάρει!)


:))))

gatti said...

@koutavaki: Προσωπικά θεωρώ ψυχωμένη μια ομάδα που παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό κόντρα στις αντιξοότητες, ανεξαρτήτως αν καταφέρει να κερδίσει ή όχι.

Και σίγουρα μπορούμε όλοι να καταλάβουμε ότι μια ομάδα έπαιξε ψυχωμένα ακόμα κι όταν η προσπάθειά της δεν στεφθεί από επιτυχία. Μπορεί τα πάντα να κρίνονται εκ του αποτελέσματος (ΕΙΔΙΚΑ στην Ελλάδα) αλλά κατά βάθος όλοι μας γνωρίζουμε ποιος προσπάθησε και ποιος όχι. Γι΄ αυτό άλλωστε υπάρχουν παιχνίδια που η πίκρα μετριάζεται όταν ξέρεις ότι παρά την τελική έκβαση η ομάδα σου προσπάθησε και άλλα που παρά τη νίκη δεν μπορείς να χαρείς (εκτός αν είσαι γαύρος βέβαια που χαίρεσαι ακόμα κι αν δεν άξιζες να κερδίσεις...).

Ο ηγέτης όντως μας έλειψε, εξάλλου αυτό είπε και ο Πατέρας στα "γκάζια" που έριξε στους παίκτες, αφού ονόμασε ειδικά τους Κατσουράνη και Σαλπιγγίδη γιατί περίμενα από αυτούς περισσότερα. Για τον Σάλπι βέβαια έχω αντιρρήσεις γιατί εκεί που τον έβαλε να παίξει, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά.

Κι εγώ πιστεύω ότι ο Κάρα έπρεπε να είναι στην αποστολή ακόμα κι αν δεν έπαιζε. Αλλά δυστυχώς δεν τον πήρε μαζί...

Το ότι παίζουμε με τη Γαλατά είναι καλό από μια άποψη. Γιατί μας υποχρεώνει να ξεχάσουμε το ντέρμπι και να ανασυνταχτούμε άμεσα. Τώρα αν έρθει καμιά συντριβή εκεί είναι άλλο θέμα...

paoad said...

Αχ δεν με προσέχεις βρε γατάκι. Μα ούτε εγώ μίλησα για πρόσωπα. Ανφέρομαι στην αμυντική
λειτουργία, στην αλληλοκάλυψη, στο ομαδικό πνεύμα, στην ψυχολογία.

Αφού θεωρείς ότι η απουσία ενός ικανού κεντρικού αμυντικού αλλοιώνει την λειτουργία της ομάδας, καλά κάνεις και επαναφέρεις αυτό το θέμα.
Βέβαια, εγω διαφωνώ καθέτως.. Ένας αμυντικός δεν θα ενεργοποιήσει τους αυτοματισμούς στο παιχνίδι του Παναθηναικού,
ένας κεντρικός αμυντικός δεν θα αποσοβήσει παρα ελάχιστα γκολ αν η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν είναι η
πρέπουσα, ενας αμυντικός δεν πρόκειται να κάνει το παιχνίδι του παναθηναϊκού πιο ελκυστικό. Εν κατακλείδι, ο κεντρικός
αμυντικός είναι η καραμελίτσα που αναμασιέται και ανακαλείται αναλογα με την περίσταση ως η κύρια αιτία και πηγή του κακού απο ΄όσους δεν θέλουν να
δουν την συνολική κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναικος απο την αρχή της περιόδου.
Ο Παναθηναικός αυτή τη στιγμή διαθέτει 4 κεντρικούς αμυντικούς, αρνούμαι να πιστέψω ότι κανένας δεν μπορεί να προσφέρει τα
στοιχειώδη (με τα θετικά τους κ τα αρνητικά τους). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν παραδέχομαι την έλλειψη ενός πολύ ικανού
κεντρικού αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άλλοθι για την απόδοση και αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Δεύτερον, διάβαζω εδω (και εξω) ότι οι μόνοι διακριθέντες του Παναθηναικού ήταν οι Τζόρβας, Σίσέ (διακαίως κατ'εμέ) και οι
αντίστοιχοι διακριθέντες του Ολυμπιακού ήταν οι Μήτρογλου, Ζαιρι, Μέλμπεργκ. Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; ή ο Σισέ ήταν καλός και απειλητικός
ή ο Μέλμπεργκ τον έσβησε. Κ τα δύο μαζί δεν γίνονται. Επιπροσθέτως, αν υπολογίσω το γεγονός ότι για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γάλλος δεν
τροφοδοτήθηκε σωστά (ποιοτικά και ποσοτικά)- στις 3-4 φορές που πήρε τη μπάλα, η κατάληξη ήταν σουτ ή τελειώματα του ιδίου "Μάλιστα,
απο τύχη δεν σκόραρε. Επομένως, που έγγειται η επιτυχία στο μαρκάρισμα του Μελμπεργκ; Ο Σισέ δεν σκόραρε, αλλά αυτό κάνει τον προσωπικό του αντίπαλο
επιτυχημένο; Κ γιατί αυτός κ όχι ο Ζεβλάκοφ ή ο Γαβρααμ που ήταν αλάνθαστοι; Εγώ γιατί πιστεύω πως ακόμα και αν σκόραρε ο Σισέ, ο Μέλμπεργκ πάλι
θα οριζόταν ανάμεσα στους διακριθέντες;

συνεχίζω

paoad said...

Αχ δεν με προσέχεις βρε γατάκι. Μα ούτε εγώ μίλησα για πρόσωπα. Ανφέρομαι στην αμυντική
λειτουργία, στην αλληλοκάλυψη, στο ομαδικό πνεύμα, στην ψυχολογία.

Αφού θεωρείς ότι η απουσία ενός ικανού κεντρικού αμυντικού αλλοιώνει την λειτουργία της ομάδας, καλά κάνεις και επαναφέρεις αυτό το θέμα.
Βέβαια, εγω διαφωνώ καθέτως.. Ένας αμυντικός δεν θα ενεργοποιήσει τους αυτοματισμούς στο παιχνίδι του Παναθηναικού,
ένας κεντρικός αμυντικός δεν θα αποσοβήσει παρα ελάχιστα γκολ αν η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν είναι η
πρέπουσα, ενας αμυντικός δεν πρόκειται να κάνει το παιχνίδι του παναθηναϊκού πιο ελκυστικό. Εν κατακλείδι, ο κεντρικός
αμυντικός είναι η καραμελίτσα που αναμασιέται και ανακαλείται αναλογα με την περίσταση ως η κύρια αιτία και πηγή του κακού απο ΄όσους δεν θέλουν να
δουν την συνολική κάκιστη εικόνα που παρουσιάζει ο Παναθηναικος απο την αρχή της περιόδου.
Ο Παναθηναικός αυτή τη στιγμή διαθέτει 4 κεντρικούς αμυντικούς, αρνούμαι να πιστέψω ότι κανένας δεν μπορεί να προσφέρει τα
στοιχειώδη (με τα θετικά τους κ τα αρνητικά τους). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν παραδέχομαι την έλλειψη ενός πολύ ικανού
κεντρικού αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί άλλοθι για την απόδοση και αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Δεύτερον, διάβαζω εδω (και εξω) ότι οι μόνοι διακριθέντες του Παναθηναικού ήταν οι Τζόρβας, Σίσέ (διακαίως κατ'εμέ) και οι
αντίστοιχοι διακριθέντες του Ολυμπιακού ήταν οι Μήτρογλου, Ζαιρι, Μέλμπεργκ. Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; ή ο Σισέ ήταν καλός και απειλητικός
ή ο Μέλμπεργκ τον έσβησε. Κ τα δύο μαζί δεν γίνονται. Επιπροσθέτως, αν υπολογίσω το γεγονός ότι για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γάλλος δεν
τροφοδοτήθηκε σωστά (ποιοτικά και ποσοτικά)- στις 3-4 φορές που πήρε τη μπάλα, η κατάληξη ήταν σουτ ή τελειώματα του ιδίου "Μάλιστα,
απο τύχη δεν σκόραρε. Επομένως, που έγγειται η επιτυχία στο μαρκάρισμα του Μελμπεργκ; Ο Σισέ δεν σκόραρε, αλλά αυτό κάνει τον προσωπικό του αντίπαλο
επιτυχημένο; Κ γιατί αυτός κ όχι ο Ζεβλάκοφ ή ο Γαβρααμ που ήταν αλάνθαστοι; Εγώ γιατί πιστεύω πως ακόμα και αν σκόραρε ο Σισέ, ο Μέλμπεργκ πάλι
θα οριζόταν ανάμεσα στους διακριθέντες;

συνεχίζω

paoad said...

Ρε γατάκι, τι εννοείς; δεν καταλαβαίνεις ποιο θα είναι το όφελος απο μια ενδεχόμενη απόλυση του προπονητη. Το πρωτάθλημα. Ποιον Ρότσα; Τον
κήπουρου της Παιανίας να βάλεις θα το πάρει με τέτοιο ρόστερ που διαθέτει η ομάδα και τουλάχιστον αυτός θα είχε το θάρρος να παραιτηθεί
μετά απο τέτοιο διασυρμο. Δεν θα οδηγούσε την ομάδα σε τέτοιο διασυρμο.

Θα κλείσω μ'ένα μίνι φλασ-μπακ με τα "εργα και ημέρες" του μεγάλου στρατηγού. Πέρσι, τέτοιες μέρες ο Ολυμπιακός πανηγυριζε ένα
ακόμα πρωτάθλημα, λίγο αργότερα ο Πανσερραικός έγραφε ιστορία αποκλείοντας τον Παναθηναικό απο τη συνέχεια του κυπέλλου, με σκορ 2-3 μέσα στο ΟΑΚΑ, νωρίτερα η υπερομάδα απο το Βιλαμπάχο απέκλειε τον Παναθηναικό (εντός έδρας) απο τη συνέχεια του Τσου λου. Κ άλλος ένας "ωραίος" Μάης ήταν γεγονός. Φέτος, η χρονιά
ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Οι Τσέχοι έγραψαν ιστορία, αφου για πρώτη φορά μετα απο 500 χρόνια κατάφεραν να κερδίσουν
τον Παναθηναικο (τι τύχη εντός έδρας!). Στην συνέχεια, οι Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος αποδείκτηκαν πολύ λίγοι για τον διάδοχο του Μαραντόνα, το νέο Ζιντάν,
και το μαγικό αριστερό πόδι του νέου Φίγκο. Μοιραία, η Πανάθα μας έμεινε εκτός συνέχειας Τσου λου, αφου η πρόκληση με το καμάρι της Μαδρίτης (αυτό το εννοώ)
αποδείχτηκε πολύ δυνατή για να προσπαθήσουμε να προκριθούμε. Προσπερνάμε Καβάλες, Αστέρες, Γαλατάδες κ λοιπές εμφανίσεις κ φτάνουμε
στην εμφάνιση που μας έκανε υπερήφανους. Ναι, είναι η εμφάνιση που εξασφάλισε στον Μήτρογλου και στον Γκαλίτσιο μια θέση στην
αποστολή της Εθνικής, η εμφάνιση που θα κάνει τη Λυον να ζητήσει τον Ζαιρι κ την Τσέλσι να ανεβάσει τη προσφορά της στα 50 εκατ
για τον Ντιογκο. Απο αυτή την αποψη, η τακτική που επέλεξε ο Ολλανδός κρίνεται επιτυχημένη, αφου τον Γενάρη ενδέχεται να αποδυναμωθεί
κ άλλο ο Ολυμπιακος κ ίσως έτσι μέσα στο ΟΑΚΑ εναντίον του Νικλητσιώτη, του Σοιλέδη, του Φετματζίδη, του Πάντου να καταφέρουμε να πάρουμε επιτέλους
το Χ (μα τι λέω αφού παίζουμε στην έδρα μας). τελικά τον έχω αδικήσει τον Ολλανδό, είναι γάτα.

Υ.Γ Προπονητής Κούπερ δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να στο αναλύσω τώρα για ευνόητους λόγους αλλά θα μιλήσουμε κ γι αυτόν. Πάντως στη συνείδηση μου μόνο ως μεγάλος
προπονητής δεν καταγράφεται.

gatti said...

@fl@neur: O Φάδερ έχει προδιαγραφές να γίνει καλός πρόεδρος και πρέπει να του δώσουν πολλοί οπαδοί μας τα εύσημα για το γεγονός ότι πήγε μαζί με την ομάδα στο τηγάνι και δεν την άφησε μόνη της όπως κάτι άλλοι πριν μερικά χρόνια. Και βέβαια κάνει λάθη αλλά θα μπορούσε να μάθει από αυτά. Μόνο που πολύ δύσκολα θα του δοθεί αυτή η ευκαιρία, αν αποτύχει φέτος η ομάδα, γιατί αν συμβεί αυτό,
τότε το καλοκαίρι θα έχουμε νέο πρόεδρο.

Για το ότι δεν έπρεπε να αφήσει την ομάδα να πάει στο γήπεδο από την στιγμή που έμεινε καθηλωμένη στο Καλλιμάρμαρο για περίπου δύο ώρες, το είπαμε από το ίδιο βράδυ. Πιστεύω ότι ήταν καθαρά θέμα απειρίας και διάθεσης να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Βέβαια αν ήταν ο Κόκκαλης στη θέση του, θα είχε διαμηνύσει στις αρμόδιες αρχές ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να κατεβάσει την ομάδα του στο ντέρμπι...

ΥΓ. Ναι, σιγά μην έρθει μεταγραφή. Ο Χόχος θα σκεφτεί ότι αφού κερδίζουν κι έτσι δεν χρειάζεται μεταγραφή. Μεταγραφή θα είναι η επιστροφή των τραυματιών...

fl@neur said...

Πολλά γράφτηκαν και παραλίγο να σπάσει το κοντέρ των σχολίων, λίγο ήθελε να πιάσει τα 100, ας είναι καλά το gatti και η παρέα του. Επειδή γίνεται λόγος για "πέτρινα χρόνια", μία απλή ερώτηση: στα περίπου είκοσι (20) χρόνια του Βαρδινογιάννη, πόσα πρωταθλήματα πήρε ο ΠΑΟ και πόσα όλοι οι άλλοι; Στα χρόνια του Κόκκαλη, πόσα πήρε ο γάβ-ρος και πόσα όλοι οι άλλοι; Εκεί είναι όλο το ζουμί κι εκεί έχει επιτύχει η προπαγάνδα του Χο-χο-χο, σε ΜΜΕ και ΑΡΔ. Όλα τ' άλλα είναι λόγια του αέρα και για τους Κωστοπουλο-Αναστασιάδηδες! Δυστυχώς, ούτε ο Σύλλογος (στο ποδόσφαιρο, όχι στο μπάσκετ) ούτε οι φίλαθλοι κατάλαβαν από την αρχή το παιγνίδι του Κόκκαλη, εξ ού και το πλεονέκτημα των 13 "κουβαδακίων". Δείτε τα έσοδα του γάβρου και του ΠΑΟ από το "τσαμπιολί" μέχρι πέρσυ, και θα καταλάβετε αναλογικά τις διαφορές. Τα υπόλοιπα είναι για την παρέα του Τσουκαλά. Μάλλον δίνουμε υπερβολική σημασία στην αλητεία, που τη βαφτίζουνε "ψυχή του πρωταθλητή", ας τα πούνε και στην Ευρώπη αυτά.

gatti said...

@Cybergoulion: Oπως το λες. Αν ήμασταν αντικειμενικοί, θα βλέπαμε πατινάζ και όχι ποδόσφαιρο.

Ναι μωρέ, μες το παιχνίδι είναι και η καζούρα. Αναγκαίο κακό. Οταν πειράζεις θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς και πειράγματα... Εκείνη την ώρα βέβαια που έχεις την στενοχώρια και την τσαντίλα σου τα παίρνεις πολύ βαριά.

Το ξέρεις το ανεκδοτάκι που κυκλοφόρησε έτσι;

"Μετά από τον Η1Ν1 ένας νέος ιός έκανε την εμφάνισή του: ο Η2. Και όχι, δεν συνδέεται με την διπλή ήττα του Παναθηναϊκού". :ppp

Ωραίος ο καθηγητής! Αλλά αυτό είναι φυσικό, αφού ήταν Παναθηναϊκός! :))))

gatti said...

@greektrick: Oπως τα λες, έτσι ακριβώς τα έκανε ο θείος. Τον παρέσυρε τον Φάδερ στο παιχνίδι του κι αυτός έπεσε στη λούμπα. Και όχι μόνο έπεσε στη λούμπα, αλλά πίστευε κιόλας ότι έδειξε πως η νέα "πράσινη" διοίκηση έχει κότσια. Και από κοντά οι οπαδοί μας που φτιάχτηκαν επειδή ο Πατέρας ...έτριξε τα δόντια στον Χόχο.

Μα είναι δυνατόν ποτέ; Αφού ο άλλος είναι επιστήμονας σε τέτοια ζητήματα!

gatti said...

@coachp: Συμφωνούμε κόουτς. Αυτό λέω τόση ώρα και δεν το δέχονται τα παιδιά. Ο Ολυμπιακός είχε πάντα περισσότερο τσαμπουκά σαν ομάδα. Διαχρονικά. Εμείς έχουμε άλλα χαρακτηριστικά.

Και βέβαια όταν μια ομάδα παίζει μπάλα, αυτός ο τσαμπουκάς του αντιπάλου μπορεί να πάει περίπατο. Αλλά οι δικοί μας δεν παίζουν μπάλα, οπότε αυτό το "παίζω μπάλα και κερδίζω και σπάω τον τσαμπουκά του άλλου" δεν μπορούν να το πουν και κυρίως δεν μπορούν να το εφαρμόσουν...

gatti said...

@pensierix: Δεν έχει σημασία το πώς κατακτήθηκαν (δηλαδή έχει, αλλά όχι για τη συγκεκριμένη συζήτηση) αυτά τα 12 στα 13, αλλά τι άφησαν στον γαύρο. Και αυτό που άφησαν είναι μια αυτοπεποίθηση που περνάει από τους παλιούς στους νεότερους παίκτες. Οταν κάποιος δειλιάσει ο παλιότερος θα του πει "Ολυμπιακός είμαστε, θα κερδίσουμε". Αντίθετα οι δικοί μας πάνε με τεράστιο βάρος όπως λες στα παιχνίδια με τον γαύρο. Και οι ξένοι βλέπουν το κόμπλεξ στα μάτια των παλιών που όσο και αν δεν θέλουν να δείξουν ή να αισθάνονται φοβισμένοι, αυτό τους βγαίνει ασυναίσθητα και περνάει και στους υπόλοιπους.

Κι εγώ είχα πει πως ο Ολυμπιακός ξεκινά από τη θέση του φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από το τι ελπίζαμε ή θέλαμε να πιστεύουμε. Οποιος υποστήριζε το αντίθετο μάλλον δεν τα έχει σταθμίσει καλά τα πράγματα. Γι΄ αυτό και είχα αναφέρει ότι δίνω δίκιο στον Κατσουράνη που έχρισε το γαύρο φαβορί (άσχετα αν το πίστευε ή ήθελε απλώς να διώξει το άγχος από την δική μας ομάδα).

Δηλαδή σε μια ανάλογη περίπτωση στο μπάσκετ τι θα πει ο αντικειμενικός ουδέτερος παρατηρητής; Δεν θα πει ότι το φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός; Οσες μεταγραφές κι αν έκανε ο γαύρος, το φαβορί είναι η ομάδα του Ομπράντοβιτς. Ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε και σκοπό έχει να αμφισβητήσει αυτή την κυριαρχία. Από θέση αουτσάιντερ όμως ξεκινά. Οπως δηλαδή ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο.

Τώρα την Ξάνθη γιατί την ανέφερες; Μου αρέσει που ακούω ότι ο γαύρος έχει δύσκολο ματς στην Ξάνθη! Το λένε. Εχει γούστο να το πιστεύουν κιόλας! Ρε, πλάκα κάνουμε;

Τι να πω για την εξήγηση του τίτλου του ποστ. Με "διαβάζεις" επικίνδυνα πια...

:))))

gatti said...

@paoad: Δεν μου λες εσύ: Επειδή δεν έχεις συνεχώς σύνδεση, θα πρέπει σε ένα ποστ να βγάζεις το ...άχτι σου για όλο τον καιρό που απουσίαζες; :ppp

Λοιπόν: Οσο υποθετικά μιλάω εγώ εξαρτώντας την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας από την παρουσία ενός κεντρικού αμυντικού κλάσης, άλλο τόσο υποθετικά μιλάς εσύ αποσυνδέοντάς την από αυτή την παρουσία. Γιατί όπως εγώ κάνω υποθέσεις, έτσι κι εσύ κρίνεις την μέχρι τώρα εικόνα της (που συμφωνώ ότι είναι όπως την παρουσιάζεις) χωρίς να υπολογίζεις πόσο μπορεί να απελευθερώσει την δημιουργικότητά της η παρουσία του. Πώς θα γίνει για παράδειγμα πιο ελκυστικό το παιχνίδι του Παναθηναϊκού όταν η αδυναμία της άμυνας επιβάλλει περισσότερους αμυντικογενείς παίκτες και όχι επιθετικούς;

Εχω ξαναγράψει ότι είναι δύο όψεις. Οποια θέλεις, κοιτάζεις (σαν το ποτήρι του τεντά ένα πράγμα...).

Κι εγώ αρνούμαι να πιστέψω ότι κανείς από τους 4 αμυντικούς δεν μπορεί να προσφέρει τα στοιχειώδη, να όμως που στην πράξη αυτό αποδεικνύεται. Σε συνθήκες πίεσης κάνουν περισσότερα λάθη από αυτά που επιτρέπεται να κάνει ένας κεντρικός αμυντικός.

Από εκεί και πέρα, δέχομαι ότι αυτό ισχύει για τα δύσκολα παιχνίδια όπου ο προπονητής "υποχρεώνεται" να θωρακίσει τα μετόπισθεν. Στα εύκολα, μετά από ενάμιση χρόνο, ε, διάολε κι εγώ έχω πια την απαίτηση να δω ΚΑΙ καλύτερο θέαμα ΚΑΙ περισσότερη αποτελεσματικότητα και ΠΛΕΟΝ το χρεώνω στον Ολλανδό που δεν έχει καταφέρει να τα παρουσιάσει (αποτελεσματικότητα βέβαια παρουσίασε μέχρι πριν το ντέρμπι, αλλά ήταν με την ψυχή στο στόμα κι αυτό με ενοχλεί...).

Περί Μέλμπεργκ. Προσωπικά δεν έγραψα πουθενά ότι θεωρώ τον Μέλμπεργκ διακριθέντα. Δεν μίλησα γι΄ αυτόν επειδή ...θαμπώθηκα από την απόδοσή του. Τον χρησιμοποίησα ως σημείο αναφοράς για να καταδείξω πως η απουσία ενός τέτοιου παίκτη "πληγώνει" την ομάδα. Γιατί αυτός (ως θέση) λείπει ρε γαμώτο! Και επειδή ο συγκεκριμένος χάθηκε μέσα από τα χέρια μας για να βρεθεί να ενισχύει τον γαύρο, αυτή η αναφορά εντείνεται.


συνεχίζω...

gatti said...

@paoad: Περί προπονητή. Δηλαδή τώρα εσύ μου λες πως είναι τόσο εύκολη υπόθεση να κερδηθεί αυτό το πρωτάθλημα που το μόνο εμπόδιο είναι ο Τεν Κάτε. Δηλαδή αν μείνει ο Τεν Κάτε θα χαθεί και αν έρθει ο Ρότσα (ή ένας ...κηπουρός) θα κερδηθεί! Απορώ από πού αντλείς τόση αισιοδοξία! Από το ρόστερ είπες... Μα, αυτό το ρόστερ έπαιξε στο Καραϊσκάκη. Εκτός αν μου πεις ότι για την ήττα έφταιγε αποκλειστικά ο Ολλανδός και οι παίκτες ήταν αμέτοχοι.

ΥΓ. Ωραίο το φλας-μπακ-άκι! :))))

Δεν μπορώ να πω, όλα αυτά τα έχει κάνει ο ...μπαγάσας! Αλλά ...μόνος του;


ΥΓ1. Ελπίζω η ανάλυσή σου περί Κούπερ να μην είναι σαν αυτή για την Αλκμααρ και την Σταντάρ! :ppp

The Bgt said...

98...

The Bgt said...

καλο μηνα!!!

gatti said...

@fl@neur: Tην ...κατοστάρα την έχουμε πιάσει σε παλιότερο ποστ τότε που ...τσακωνόμαστε με τον coachp για τις "αντικειμενικές" και οπαδικές εφημερίδες και τον ρόλο του Τύπου στα διοικητικά πράγματα του Παναθηναϊκού.

Και να πω και κάτι; Δεν βολεύει κιόλας. Κάπου χάνεται το νόημα και άντε να βρεις ποιος είπε τι...

Αυτό που αναφέρεις είναι το πιο σημαντικό επιχείρημα των Παναθηναϊκών όταν θέλουν να καταδείξουν πόσο εμμονικός μοναχοφάης είναι ο Κόκκαλης.

Η παράγκα του Καπετάνιου ωχριά μπροστά σ΄ αυτή του Χόχου. Τότε πήραν πρωταθλήματα όλες οι ομάδες. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, η Λάρισα.

Επί κυριαρχίας Κόκκαλη πήραμε μόλις ένα κι αυτό επειδή άλλαξε η κυβέρνηση και θέλοντας ο θείος να "κοζάρει την κατάσταση" (για τις υπόλοιπες δουλειές του) φρενάρισε τους μηχανισμούς της παράγκας του.
Μόλις κατάλαβε τι λαπάς και ακίνδυνος για τα επαγγελματικά του σχέδια ήταν ο Κωστάκης, συνέχισε ακάθεκτος.

Οσο για τα έσοδα του γαύρου όλα αυτά τα χρόνια των "διορισμένων" πρωταθλημάτων σε παραπέμπω σε παλαιότερο σχετικό μου ποστ όπου θα τα δεις αναλυτικά, εδώ: http://gatti-squared.blogspot.com/2009/01/blog-post_20.html

The Bgt said...

και καλη εβδομαδα!!

(100!)

gatti said...

@The Bgt: Καλό μήνα Bgt μου! :))))

The Bgt said...

απαπαπαπα ποτε προλαβες να παρεις το εκατοστο ποστ βρε γαττι!!!

gatti said...

@The Bgt: Χαχαχα! Αφού είμαστε ήδη στα μέσα της εβδομάδας βρε!

gatti said...

@The Bgt: Το πήρα; Ε, το άξιζα! Από τις 10 απαντάω σε σχόλια! :ppp

fl@neur said...
This comment has been removed by the author.
The Bgt said...

αστο fl@neur μας πηρε τη δοξα το γαττινι!

(τ'αξιζεις βρε γαττι! και ενα σουπερ σπα-μασαζ στα δακτυλα σου επισης!)

gatti said...

@fl@neur: Late! :pp

gatti said...

@The Bgt: Ηταν τυχαίο! Αλλά όπως λέει και η ατάκα στην ελληνική ταινία (στο "Μοντέρνα Σταχτοπούτα ήταν;) "Tυχαίο, αλλά ωραίο!"

:))))

gatti said...

@The Bgt: Ουπς! Ο fl@neur έγινε Χουντίνι!

@fl@neur: Γιατί το έσβησες το σχόλιο καλέ; Και φαινόμαστε εμείς να μιλάμε στον αέρα;

fl@neur said...

@gatti
Χαίρομαι που συμφωνούμε επί της ουσίας, που το blog σου ξανάπιασε "κατοστάρα" και που έχεις καλή παρέα.
ΥΓ. Το κάτάλαβα αργά :-((, αλλά ήταν δίκαιο να το "πάρει" το gatti
(γι' αυτό και το 'σβησα)!

The Bgt said...

M'αυτα και μ'αυτα νατο και το 110ο ποστ! :)
Καληνυχτιζω τους μεταμεσονυχτιους ποστερς.

The Bgt said...

αααργκ! 110ο αλλα ηταν το 113ο.
Δεν εχω τυχη αποψε..μου περνουνε ολοι τη σειρα..κλαψ σνιφ

gatti said...

@fl@neur: Kι εγώ χαίρομαι που συμφωνούμε επί της ουσίας. Αυτό μετράει άλλωστε!

Να περνάς καλά!

gatti said...

@The Bgt: Aσε, γιατί το μπλογκ τρελάθηκε. Αλλο αριθμό δείχνει κάτω από το ποστ, άλλον αριθμό όταν ανοίγεις τα σχόλια, χώρια που έσβησα τρεις φορές το διπλό σχόλιο και δεν το εμφάνιζε σβησμένο.


Καλό σου βράδυ! :)))

pensierix said...

Η the Βgt σήμερα θύμισε δίδυμο Βύντρα-Σαριέγκι. Οσες φορές πήραν κεφαλιά αυτοί στο ντέρμπι, αλλές τόσες πέτυχε κι αυτή τον αριθμό του σχολίου...

:))))

gatti said...

@pensierix: Χαχαχαχα! Είσαι απίστευτος!

Γελάω μέσα στη νύχτα...

:))))

ΥΓ. Δεν ήταν η βραδιά της, είναι γεγονός...