Sunday, November 8, 2009

Aνταλλαγή δώρων τέλος!






Μπορεί το vivere pericolosamente να έχει γίνει δευτέρα φύσις στον φετινό Παναθηναϊκό, αλλά ευτυχώς τουλάχιστον υπάρχουν κάποια παθήματα που του έχουν γίνει μαθήματα. Ενα από αυτά που φαίνεται πως το εμπέδωσε για τα καλά είναι ότι πρέπει να σταματήσει την "ανταλλαγή δώρων". Πέρσι, κάθε φορά που κάποιος του χάριζε ένα δώρο, εκείνος περισσότερο ...γενναιόδωρος το επέστρεφε πολλές φορές εις διπλούν. Κατά προτίμηση μάλιστα σε περιόδους διακοπών, ώστε εκείνος που το δέχεται να θυμάται ακόμα περισσότερο χρόνο την γενναιοδωρία του. Κι εκείνος το ίδιο διάστημα έμενε να σκέφτεται πως το συγκεκριμένο δώρο του κόστισε πολλά λεφτά και δεν θα είχε να βγάλει το μήνα.

Ε, λοιπόν φέτος αυτά κομμένα! Οι περίοδοι ...οικονομικής κρίσης δεν ευνοούν να το παίζεις large. O καθένας οφείλει να κοιτάζει την πάρτη του. Σκληρό, αλλά ρεαλιστικό.

Και αφού το ...ξεκαθαρίσαμε αυτό ας ασχοληθούμε με το ματσάκι κόντρα στον Σουβλακιακό. Το πρώτο συμπέρασμα από αυτό το παιχνίδι; Ο Λεβαδειακός δεν ενδιαφερόταν να κερδίσει ρε παιδί μου. Κι ας ήταν αναγκαίο να πάρει το τριποντάκι για να ξεκολλήσει από το πλάι του Πανθρακικού. Οχι τίποτα άλλο, αλλά θυμάμαι στο αντίστοιχο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, πώς ξεχύνονταν κατά ...κύματα οι παίκτες του στην επίθεση για να βάλουν γκολ και να πάρουν το τρίποντο. Δεν φταίει μετά που είχε κάτι τρύπες νααααα στα μετόπισθεν; Φταίει; Ρίσκαρε και έχασε ο φουκαράς. Επαθε και έμαθε όμως κι αυτός. Γι΄ αυτό με μας, είπε να το πάει συντηρητικά το πράγμα. Σου λέει, ας εξασφαλίσω το μηδέν πίσω κι άμα κάτσει και κανα γκολ έκατσε.

Και εγένετο ένας συνωστισμός στα καρέ του Καρακώστα που τύφλα νάχει ο ...συνωστισμός στη Σμύρνη. Πολύ τράφικ μιλάμε! 22 παίκτες έπαιζαν και οι 18 ήταν στα καρέ της Λιβαδειάς. Πού να βρεις χώρους να κάνεις παιχνίδι; Μόλις όμως το άρπαξε το γκολάκι ο Σουβλακιακός, έδειξε και γαμώ τα αντανακλαστικά! Ξεχύθηκε σαν χείμαρρος για να φέρει το ματς στα ίσα.

***

Για να σοβαρευτούμε τώρα... Ο Παναθηναϊκός για μια ακόμα φορά έπαιξε με τη φωτιά. Να πω ότι φταίει αυτή τη φορά η ενδεκάδα; Πώς να το πω; Ηταν αυτή που θέλαμε να δούμε. Αντε να υπήρχε μια ένσταση για την χρησιμοποίηση του Καντέ (που πάντως δεν τα πήγε άσχημα). Να φταίει το στήσιμο; Είναι πια σαφές πως ο Νίνης αποδίδει καλύτερα πίσω από τον Σισέ και όχι δεξιά. Αλλά σαν ιδέα, να είναι αυτός στο δεξί άκρο, ο Λέτο στο αριστερό και ο Κατσούρ πίσω από τον Γάλλο μη μου πείτε ότι δεν ήταν ελκυστική! Και όποιος πει ότι δεν γούσταρε να δει πώς θα δουλέψουν τα άκρα με Γιούρκα - Νίνη δεξιά και Σπυρό - Λέτο αριστερά λέει ψέμματα και βλέπω ήδη να μεγαλώνει η μύτη του.

Να πω πάλι ότι από το παιχνίδι έμοιαζε να λείπει αυτός που όταν παίζει θέλουμε να βγει; Οχι δεν θα το πω, δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλωστε, έχουμε πει ότι ανάλογα με τις συνθήκες είναι ευλογία ή ΚΑ(τά)ΡΑ, ευτυχώς που δεν αποδείχτηκε το δεύτερο σήμερα.

Αλλωστε όλα τα παραπάνω θα είχαν γραφτεί στο χιόνι αν ο Σισέ είχε μετατρέψει σε γκολ τη μία έστω από τις δύο ευκαιρίες και το ένα δοκάρι που είχε στο πρώτο μέρος. Επί της ουσίας άλλωστε δεν τα πηγαίναμε και άσχημα αν σκεφτεί κανείς και το γεγονός ότι οι άλλοι δεν έλεγαν να ξεμυτίσουν με τίποτα από την περιοχή τους.

Στο δεύτερο μέρος τώρα τις αλλαγές τις περίμενα κατά το 60. Ο τεντάς όμως είχε άλλη γνώμη. Η αποχώρηση ενός αμυντικού χαφ ήταν ενδεδειγμένη. Εξω ο Σιμάο, μέσα ο Σάλπι, λογικό να είναι η πρώτη σκέψη του Ολλανδού (θα μπορούσε να είναι και ο Πετρό αντί του Σάλπι). Η αντικατάσταση του Γιούρκα, πάλι, η δεύτερη. Για μας που δεν γνωρίζαμε είχε να κάνει με το βαθμό ετοιμότητάς του. Για τον προπονητή που γνώριζε, είχε να κάνει με τις ενοχλήσεις που ένοιωσε (εκτός αν είναι κανα κόλπο για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο από τον μπαρμπα Οτο - τραβηγμένο πάντως, αφού ο παίκτης τα πήγαινε μια χαρά στο ματς και η ομάδα ακόμα δεν είχε εξασφαλίσει τη νίκη).

Οι αλλαγές λοιπόν λογικές. Ελα όμως που δεν δούλεψαν! Η ομάδα έχασε τη συνοχή του πρώτου μέρους, ο Ζιλμπέρτο έπρεπε να κάνει δουλειά για τρεις, αλλά τη έκανε. Και κάπου εκεί μετά το 60 άρχισε να ανεβαίνει συνολικά η ομάδα. Και έρχεται το 67ο λεπτό και λύνει το γόρδιο δεσμό ποιος; ΠΟΙΟΣ; Λούκας Βύντρα κυρίες και κύριοι! Εντάξει, έβαλε το ...ποδαράκι του και ο Καρακώστας αλλά η ουσία είναι ότι χάρη στο Λουκά κουνήθηκε το δίχτυ. Και ο ίδιος το πανηγύρισε το γκολ σαν τρελός. Τι πινακίδες κλότσησε, τι αγκαλιές με τον Σισέ έκανε. Μεγάλο πάθος! Του βγήκε όλη η ένταση! Κι αν δεν είχε ένταση ο παίχτουρας τον τελευταίο καιρό!

Εκεί λοιπόν αποφάσισε ο Λεβαδειακός πως πρέπει να κινηθεί για να μη χαθεί. Αλλά εκεί ήταν η ώρα του Τζόρβα να μιλήσει. Δυο φάσεις - δύο αποκρούσεις που όποιος πει ότι θα περίμενε να κάνει ανάλογες ο Σούπερ Μάριο, πάλι λέει ψέμματα και η μύτη άρχισε πάλι να μεγαλώνει.

Μετά από τις συγκεκριμένες αποκρούσεις η πλάστιγγα είχε γείρει ψυχολογικά προς το μέρος μας. Οταν βλέπεις τον τερματοφύλακά σου να σώζει δύο φορές μάλιστα βέβαιο γκολ κάπου παίρνεις το μήνυμα ότι η αύρα είναι θετική. Και ήταν όντως. Το μόνο που έλειπε ήταν το "κερασάκι στην τούρτα". Ο καλύτερος παίκτης του αγώνα να σερβίρει και ο καλύτερος επιθετικός να σκοράρει. Μπαλιά από 35 μέτρα από την παλτουδιά που ακούει στο όνομα Ζιλμπέρτο Σίλβα, κοντρόλ από τον Τζιμπρίλαρο, πυροβολισμός, η νίκη κλειδώθηκε και το κλειδί πετάχτηκε στην πεδιάδα της Κωπαϊδας (υπήρχε μια λίμνη εκεί κάποτε, γι΄ αυτό).

Εν κατακλείδι: Τέτοιους αντιπάλους θα αντιμετωπίσουμε στα 2/3 του πρωταθλήματος. Θα ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί και θα περιμένουμε κάθε φορά η ποιότητα και η προσωπικότητα των παικτών που διαθέτουμε φέτος να δώσει τη λύση. Κάποια στιγμή μπορεί να μη τα καταφέρουμε. Αλλά δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να γίνονται αρνητικές σκέψεις...

Κρατάμε τη νίκη, κρατάμε το γεγονός ότι εν όψει διακοπής είμαστε πρώτοι και με 2 βαθμούς διαφορά από τον ακατονόμαστο, άρα ήρεμοι και έχοντας πετάξει το μπαλάκι της γκρίνιας στο απέναντι στρατόπεδο. Και άσε τους ΑΡΔ να μιλάνε για το βραζιλιάνικο παλτό, για την αδούλευτη ομάδα, για τον άχρηστο Γάλλο και για τον μυρουδιά προπονητή. Γούρι μας πάει! Προχωράμε...

Ζιλμπέρτο κορυφαίος

Τζόρβας, Νίνης, Σισέ οι αμέσως καλύτεροι

Βύντρα, RESPECT

Γιούρκας, ενθαρρυντικά δείγματα

Λέτο αρκετά καλός,

Σάλπι φιλότιμος,

Σιμάο - Γκάμπριελ - Καντέ θετικοί,

Σπυρό - Κατσούρ λίγο πεσμένοι, αλλά μην ξεχνάμε πως παίζαμε και την Πέμπτη το βράδυ.


ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ




Ο ΚΟΣΜΟΣ




Η ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ



Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ



Scratch: Τι μαγική μπαλιά ήταν αυτή ρε Ζιλμπέρτο!

Scratch 1: Τελικά, γιόρταζε ο Τζιμπρίλ; (Γαβριήλ)

Scratch 2: Καλά, τα μήλα έπαιζαν οι δικοί μας και σημάδευαν ο ένας τον άλλο;


Scratch 3: To κακό είναι που πάει πάλι πίσω ο Γιούρκας. Το καλό είναι που γλιτώνει την έξτρα καταπόνηση στην Εθνική ομάδα.

Scratch 4: Και μιας και ο λόγος για την Εθνική: Λίγο πιο στενή επαφή δεν βλάπτει. Τόσους παίκτες εμπιστευόμαστε στα χέρια του Γερμανού. Ερχεται και ντέρμπι μετά...

Scratch 5: Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου. Σα να παίζαμε εντός έδρας. Αν έλειπαν και τα καφριλίκια πριν τον αγώνα...


Scratch 6 : Nίκη και στο μπάσκετ (δεν το είδα, ας όψεται η Λιβαδειά). Συνεχίζουμε...

31 comments:

Nick Triantos said...

Ayto to paixvidi dev htav gia ton Karagkounh giati me omades pou amynontai mazika kai paizoun se ghpedo xartokouti, prepei na paizeis grhgora kai na kykloforeis th mpala me eva, dyo, touches to poly ana paikth kai synexh kinhsh.

Mporei h empeiria tou na einai xrhsimh, to agwvistiko omws styl tou Karagkounh gia kati tetoia paixvidia einai axreiasto kai sou epibradynei to ryQmo pou hdh dev einai grhgoros oso prepei.

koutavaki said...

Τουλάχιστον υπάρχει και το ενδεχόμενο να σκεφτούμε ότι δε φταίει μόνο ο Κάρα όταν δεν τραβάει η ομάδα?Αν και πιστεύω ότι το στοιχείο του είναι όταν έχει να κάνει με Ευρώπη.Για μέσα ίσως είναι απλά πολυτέλεια.(Έλα όμως που εμείς θέλουμε και το έξω!!!).Είμαστε πολλοί ρε παιδί μου...Δε βλέπεις που άρχισαν να κοπανιούνται με τη μπάλα?Ρε δε χωράνε στο γήπεδο!Καλά αυτό εκτός που μπαίνει στα χαϊλάιτς(κάθε Κυριακή κι από ένα,well done)είναι και μαχαιριά για το γαύρο.Εκείνου δεν του φτάνουν εμάς μας περισσεύουν.
Υ.Γ.:Μου αρέσει που μετά τη μπαλο-θιά γέλαγε ο Λέτο.Κάτι μου λέει πως τους μάθαινε το παιχνίδι που έπαιζε πέρυσι με το Βαλβίδα και χάρηκε που το έμαθαν καλά!!!Μάλλον όλοι,αφού είχαμε δύο κρούσματα σε μια φάση.Ο Βύντρα δεν πιάνεται στόχευσε χαμηλά,θέλει εξάσκηση ακόμα.

eforas said...

Και ήρεμα και χαλαρά, πάμε σιγά-σιγά! Η δουλειά έγινε όπως έπρεπε! Μ'αρέσει ο φετινός Παναθηναϊκός. Μπορεί να μην παίζει διαστημική μπάλα, αλλά μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Για την Ελλάδα είναι κορυφαίος, όπως αποδεικνύει και η βαθμολογική του θέση, την οποία ελπίζουμε να κρατήσει μέχρι τέλος. Και για να μην ξεχνιόμαστε: ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Καλημέρα μας.

Scratch Καλά, πόσο απίστευτη είσαι στη φωτό με την κραυγή των λύκων; Είσαι κορυφή (όπως και η ομάδα σου!)

Crazy Tourists said...

Μ'αρέσει ο Βύντρα τρελά, δε μου λείπει ποτέ μα ποτέ ο Καρα, γουστάρω κορυφή λέμε!!! Εύχομαι να μείνουμε εκεί μέχρι το τέλος!

Τρελοτουρίστρια

seaconfused said...

Τρελοτουρίστρια τα μεγάλα πνεύματα συναντόνται ;)

Λούκα - Λούκα - Λούκα και τα μυαλά στα κάγκελα!
Για πρώτη φορά -επιτέλους- πανηγύρισε γκολ του.
Κι εμένα δεν μου έλειψε ο Κάρα σ' αυτό το παιχνίδι.

Καλημερούδια, καλή εβδομάδα :)

gatti said...

@Nick Triantos: Nαι, δεν ήταν για τον Καραγκούνη αυτό το παιχνίδι, αμφιβάλλεις όμως πως αν στράβωνε πολλοί θα έλεγαν ότι με τον Κάρα μέσα θα το παίρναμε; Οπως παίζει η ομάδα, θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι υπάρχουν παιχνίδια που ο "τυπάρας" είναι απαραίτητος, αν και το χθεσινό δεν ήταν απ' αυτά.

gatti said...

@koutavaki: Για τα παιχνίδια της Ευρώπης (τουλάχιστον για πολλά από αυτά έτσι όπως παίζει η ομάδα) ο Καραγκούνης είναι υπερ-απαραίτητος.

Οντως ήταν για χάιλαϊτς αυτή η φάση που σούταραν οι δικοί μας και πετύχαιναν δικούς μας. Ο Λέτο μόλις την έφαγε έβαλε τα γέλια. Πάλι καλά δηλαδή γιατί την έφαγε στο πρόσωπο (προφανώς ξώφαλτσα - ευτυχώς).

Δηλαδή τι προτείνεις; Να δώσουμε καναν παίκτη στον γαύρο να βγάλει τη χρονιά; ;pppp

YΓ: "Παίζει" αυτό που λες! Να γελούσε ο Λέτο επειδή τους έμαθε το δικό του παιχνίδι με τον Βαλβίδα και χάρηκε που το έμαθαν καλά! :)))

gatti said...

@eforas: To θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός μοιάζει να "μαθαίνει" να παίζει καλά αυτό το "αγχωτικό", "ψυχοβγαλτικό" παιχνίδι και να έχει κάθε φορά τις λύσεις. Το καλό επίσης είναι ότι οι λύσεις είναι διαφορετικές κάθε φορά. Ακριβώς επειδή υπάρχει πλουραλισμός αλλά και ποιότητα. Το ιδανικό θα ήταν να μετατρέπει περισσότερες ευκαιρίες σε γκολ ο Σισέ. Αλλά ο Γάλλος έτσι είναι. Χάνει πολλά, αλλά βάζει και πολλά. Μπορώ να αντέξω το πρώτο αν αρχίσω να βλέπω το δεύτερο.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν θα στενοχωρηθώ πολύ για τη διακοπή, επειδή πριν από την προηγούμενη, στο ματς με τη Λάρισα, είχε δείξει ότι η ομάδα αποκτά ρυθμό που η διακοπή θα τον ανακόψει. Τουλάχιστον τώρα δεν έδειξε και καναν ιδιαίτερο ρυθμό που θα στενοχωρηθώ επειδή θα κοπεί. Ανησυχώ όμως πολύ για τα παιχνίδια της Εθνικής. Πόσο θα αντέξει ο Κατσουράνης που είναι ήδη πεσμένος αγωνιστικά να παίξει και με την Εθνική και να είναι φρέσκος για το ντέρμπι; ΄Η ο Κάρα; ΄Η ο Σάλπι που επίσης δεν είναι στα καλύτερά του;

Scratch: Μα, δεν μοιάζουν με λύκους; (Ευχαριστώ!) :)))))

gatti said...

@Crazy Tourists: Kι εμένα μ΄ αρέσει ο Βύντρα. ΑΥΤΟΣ ο Βύντρα, όχι εκείνος με τις βυντριές. Νομίζω ότι αν φύγει θα μου λείψει.

Αλλος αέρας στην κορυφή λέμε!

Καλή εβδομάδα τρελοτουρίστι μου! :))

gatti said...

@confused: Φωνάζουν οι άντρες οπαδοί του Παναθηναϊκού για τον Λουκά, αλλά παραβλέπουν μια πολύ σημαντική παράμετρο: Ο Λουκάς είναι ομορφόπαιδο! Αρέσει στις γυναίκες οπαδούς της ομάδας! :))))

E, καιρός ήταν να πανηγυρίσει κι αυτός κάποιο γκολ. Ούτε εμένα μου έλειψε ο Κάρα, αλλά επειδή θα μου λείψει κάποιες φορές γι΄ αυτό δεν λέω τίποτα...

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα και σε σένα! :))

pensierix said...

Κι εμένα μου αρέσει ο Βύντρα(ως αμυντικός, όχι γιατί είναι ομορφόπαιδο) και τον θεωρώ ανώτερο από τον υπερεκτιμημένο κατ'εμέ Γαβραάμ. Πιο γρήγορος, πιο καθαρός στις επεμβάσεις του,(αλήθεια, πόσες κόκκινες θα είχε ο Παπαδόπουλος αν δεν έπαιζε στο γάβρο;) κι όσο για τις...βυντριές, ο νέος Ανατολάκης θα πρέπει να ευχαριστεί Αντζα και Μέλμπεργκ που τον έχουν ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές...Αθλητής με τα όλα του ο Λουκάς, δουλευταράς, δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και μπορεί να μην είναι ο κεντρικός αμυντικός των ονείρων μου(που κάποιο βάφτισαν δεξί μπακ) αλλά ΔΕΝ κάνει κακό ένας τέτοιος παίκτης στον ΠΑΟ...Πιστεύω ότι, όσο κι αν μιλάμε για ψυχρούς επαγγελματίες, αγαπάει την ομάδα πολύ περισσότερο απο κάποιους Παναθηναϊκάρες ήρωες της εξέδρας...Ολα τα λεφτά ο περσινός τσαμπουκάς με Ντιόγκο στο τηγάνι! Αυθεντικότατος χωρίς διάθεση να πουλήσει οπαδιλίκι...

Χτες προσευχόμουν να μη μας δώσει κανένα ψίχουλο ο κόραξ γιατί σήμερα η πράσινη παράγκα θα είχε γίνει διόροφη...Ευτυχώς καθάρισαν το "παλτό", ο "κουτσός" και ο άμπαλος...

Διαφωνώ με το κλισέ "οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να φωνάζουν για τη διαιτησία" αφού όταν αυτό λέγεται για το ελληνικό πρωτάθλημα, μάλλον ως ηθικολογία ακούγεται. Στην Ελλάδα του παγκόσμιου φαινομένου "12 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια" οι έννοιες "μεγάλη ομάδα" και "εύνοια" παίρνουν άλλη διάσταση. Με αφορμή ένα εις βάρος σφύρηγμα κατά του γάβρου, γίνεται μια ωραιότατη εξίσωση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού που ευνοούνται ως μεγάλες ομάδες και που δεν πρέπει να διαμαρτύρονται άρα στα πλαίσια ενός άδικου συστήματος που αδικεί τους μικρούς, δικαίως ο Ολυμπιακός κατέκτησε 12 πρωταθλήματα. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...

houli_v said...

Καλή βδομάδα gatti :)

Elpis Cameraman said...

Οσο παιζουμε ασχημα και νικαμε, ειμαι αισιοδοξος οτι μπορουμε να παρουμε το Πρωταθλημα.
Αν παιζαμε μπαλα θα φοβομουν...
Βαδιζουμε προς το ντερμπυ. Νομιζω εκει ειναι το μυαλο ολων στην ομαδα.
Γουσταρω να ειμαστε μπροστα στην βαθμολογια, ωστε να κατεβουμε με 11 παικτες κατω απο το κεντρο στο Καραισκακη και να δω πως θα βαλουν γκολ με τον Σοιλεδη και τον Οσκαρ...

Alexandros said...

Γεια σου gatti!

Όταν κοιτάς από "ψηλά" ακόμα και ο Βύντρα φαίνεται παικταράς.

coachp said...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ!

Που τον είδες πεσμένο τον Σπυρόπουλο, μπορείς να μου πεις? Αλογα τους έκανε απο εκεί. Μεσα αριστερα, εξω αριστερα, αριστερο εξτρεμ, εκοβε πίσω, σέντρες φαρμάκι, πάθοε και ταχυδύναμη...
Τι άλλο θες να κάνει το μπακ δηλαδή? Να τηγανίσει αυγά μεσ'το γήπεδο???

Σε τρόμαξα μολις είπα πως διαφωνώ κάθετα, εεεε?

gatti said...

@pensierix: Σιγά που θα βάλουμε τον Βυντρίνιο μας δίπλα στον Γαβραάμ. Πού ...φτουράει αυτός δίπλα στον Λουκά μας; Μια χαρά στόπερ είναι o δικός μας (δεξί μπακ πάλι όχι...), με τεράστια προσόντα, πολύ καλή φυσική κατάσταση, απλώς έχει μια τάση στις βυντριές πού και πού. Ε τι να κάνουμε, κανείς δεν είναι τέλειος (ανακυβίστηση, έιιι οπ!).

Σοβαρά τώρα, ισχύει αυτό που λες. Δεν έχει κάνει και λίγα τσαφ ο Ανατολάκης τζούνιορ, αλλά τα δικά του περνάνε στο ντούκου. Είτε επειδή υπήρχε συμπαίκτης να τα σώσει, είτε λόγω του γνωστού "ερυθρόλευκου" μηχανισμού που βγάζει τους παίκτες του γαύρου παικταράδες.

Κι εγώ το πιστεύω ότι την αγαπάει την ομάδα ο Λουκάς. Και είναι επαγγελματίας εκατό τοις εκατό. Αν δεν ήταν και αν δεν αγαπούσε την ομάδα με τόσα που έχει ακούσει θα ήταν τελείως αδιάφορος. Κάτι πρέπει να μας λέει ότι όλοι οι προπονητές ξεκινούν από αυτόν. Και καθώς αυτό δεν συνέβαινε μόνο στην ...Τζιγγερική περίοδο, αλλά συνεχίζεται και τώρα, επί Τεν Κάτε.

Σ΄ αυτό το σημείο έχω φτάσει κι εγώ!!! Να παρακαλάω να μην γίνει καμιά πονηρή φάση και μας ευνοήσει κανας κόρακας, γιατί θα αρχίσουν όλοι να λένε διάφορα και δεν θα σταματάνε.

Ακουσες σήμερα τον Τσακίρη στον "Σέντρα" πώς μας εξίσωσε με τον γαύρο; 13 λέει αδικούνται και φωνάζουν οι δύο που ευνοούνται (αλήθεια ο 16ος ποιος είναι;). Ε όχι ρε φίλε ίδιο πράγμα εμείς και ο γαύρος! Στην ίδια ζυγαριά τόσα χρόνια σφαγές δικές μας με ένα μόλις σφύριγμα εναντίον του γαύρου!

Από την άλλη, αφήνοντας τον Τσακίρη στην άκρη που δεν μπορώ να ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο και ποιον, είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από τους οπαδούς και τους παράγοντες των υπόλοιπων ομάδων, έτσι ακριβώς μας βλέπουν...

gatti said...

@houli_v: Kαλή εβδομάδα και σε σένα houli μου! :))))

gatti said...

@Elpis Cameraman: H αλήθεια είναι πως υπάρχουν χρονιές που παίξαμε μπαλάρα και τι καταλάβαμε; Χάσαμε το πρωτάθλημα από τους παραγκάρχες. Οπότε τείνω να συμφωνήσω μαζί σου. Κι εγώ όσο παίζουμε άσχημα και κερδίζουμε είμαι αισιόδοξη. Δεν ξέρω βέβαια αν θα λέω τα ίδια αν γίνει καμιά στραβή...

Αλήθεια, θα σου άρεσε να παίξουμε όπως έπαιξε πέρσι ο γαύρος στα δύο ντέρμπι εναντίον μας; Εμένα όχι! Και γι΄ αυτό με ανησυχεί το προβάδισμα, γιατί αν πάμε για δύο αποτελέσματα και κυνηγήσουμε την ισοπαλία, μπορεί και να χάσουμε...

gatti said...

@Alexandros: Εχεις δίκιο Αλέξανδρε! Οταν κοιτάς από "ψηλά" τα ελαττώματα συρρικνώνονται! :)))

gatti said...

@coachp: Πες βρε μια φορά μια καλή κουβέντα! Ολο στη διαφωνία είσαι!

Εγραψα 7.000 γράμματα, 1.200 λέξεις από τις οποίες μόλις μία για τον Σπυρόπουλο ("πεσμένος"). Κι εσύ εκεί πήγες και κόλλησες; Για όνομα!

ΥΓ. Σιγά μη με τρόμαξες! Μόνο αν πεις ότι συμφωνείς απόλυτα θα με τρομάξεις!

Elpis Cameraman said...

Το σκεπτικο «αν παιζουμε ασχημα ειμαι αισιοδοξος για το Πρωταθλημα», προερχεται απο το 2003-04 και απο το 2007-08.
Το 2003-04, με τραγικη ομαδα και προπονητη Σουμ, καταφερναμε να νικαμε, να παιρνουμε αποτελεσματα και τελικα το Πρωταθλημα, με Επαλε και Ζουταουτας.
Το 2007-08, θα γινοταν παλι το ιδιο, με προπονητη τον Πεσειρο και ομαδα αστα να παει, αλλα δεν τα καταφεραμε για λιγο.

Για το αλλο που ρωτας.
Ναι. Θελω να κατεβουμε κλειστα στην αμυνα. Θελω τον γαυρο να προσπαθει να βαλει γκολ και να μην μπορει. Και να πεταξουμε μια αντεπιθεση φωτια, με Σισε-Σαλπιγγιδη-Λετο. Ιδανικο σεναριο.

Tempeloskylo said...

@gatti
Οι 3 που λέει ο Τσακίρης ότι ευνοούνται είμαστε εμείς, ο γάβρος και η ΑΕΚ.

BTW πολύ ωραίο blog. Σε διαβάζω καιρό, αλλά σχολιάζω πρώτη φορά...

squarelogic said...

Για μένα το κέρδος ήταν πως για 1η φορά-και παρά το γεγονός οτι δεν είχαμε σκοράρει-δεν είχα σε καμία στιγμή του ματς τον φόβο οτι δεν θα το πάρουμε!Το ελέγχαμε απόλυτα και το μόνο που (ας πούμε)φοβόμουν ήταν καμιά.."βυντριά" στην άμυνα.
Ευτυχώς δεν εγιναν πάνω απο 2-3 τέτοιες(απ'ολους τους αμυντικούς) και ήταν θεμα χρόνου το γκολ.\
Το τετ-α-τετ του Σισέ στην κίνηση ήταν απ τ'άχαστα!Εξαιρετικός ο Ζιλμπέρτο(τα είχαμε πει απ το ματς με τον Πανιώνιο),συγκινητικός ο Λουκάς(που και γω θέλω να μείνει στην ομάδα ως πολυεργαλείο μπακ-απ),μπράβο στον Αλεξ που παιχνίδι με παιχνίδι ανεβαινει σε αυτοπεποίθηση και καθιερώνεται),άλλο πράγμα το Νινί.
Αντί για τον (πεσμένο εσχάτως) Σάλπι θάθελα να βλεπα χτες δίδυμο Πετρό-Σισέ.Αφ ενός ο Πετρό τα άχαστα του Σισέ θα τάχε κάνει γκολάρες,αφετέρου παίρνοντας τις κεφαλιές και "σπάζοντάς" του την μπάλα πιστεύω οτι θα του έδινε πολλές ευκαιριες εκτέλεσης πάνω στην κίνηση.
Αυτό θα είχε ενδιαφέρον να δουλευτεί αρχικά στην προπόνηση και μετά να το δούμε και στο γήπεδο.

squarelogic said...

...και θα συμφωνήσω με coach οτι ο Σπυρόπουλος ήταν εξαιρετικός!

koutavaki said...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!!Ανταλάσσουμε το Δομάζο με ένα ζευγάρι καινούρια τέρματα στο ΟΑΚΑ.
Παιδιά μπράβο για τη νίκη(καιρός ήταν)αλλά τα 'χετε σαπίσει πια αυτά τα δοκάρια!!!

gatti said...

@Elpis Cameraman: Εχεις δίκιο, το σκηνικό θυμίζει έντονα 2003-04. Και τότε δεν παίζαμε καλά και οι νίκες μας ήταν αγχωτικές. Για έναν περίεργο λόγο πάντως το 2007-08 εγώ δεν το πίστεψα το πρωτάθλημα. Και όχι όταν ήρθε το πατατράκ στην Ξάνθη. Και νωρίτερα είχα την αίσθηση ότι δεν πρόκειται να πάρουμε τίτλο. Δεν με έπειθε ο Πεσέιρο. Ακόμα και η πολυδιαφημισμένη εκείνη την περίοδο άμυνά μας μου έμοιαζε μια τεράστια μούφα. Δεν την εμπιστεύτηκα ποτέ.

Είσαι σίγουρος ότι μπορούμε εμείς να παίξουμε τόσο κλειστά; Νομίζω ότι το χειρότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να τους βάλουμε μέσα στην περιοχή μας. Ειδικά όταν είμαστε τόσο επιρρεπείς στα τσαφ!

gatti said...

@Tempeloskylo: Kαλώς τον! Κι εγώ την ΑΕΚ κατάλαβα ότι εννοεί, αλλά μου έκανε εντύπωση που δεν το είπε.

Σε ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω τώρα που έκανες την αρχή να σχολιάζεις συχνότερα! :)))

gatti said...

@squarelogic: Kι εγώ χθες δεν είχα το φόβο ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά. Για πρώτη φορά είχα υπομονή και περίμενα να δω τον τρόπο που θα λυθεί ο "γόρδιος δεσμός". Νομίζω ότι και με τους παίκτες το ίδιο συμβαίνει πια. Το έχουν κάνει τόσες φορές που αρχίζουν και αποκτούν αυτοπεποίθηση. Το νοιώθουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η λύση.

Κι εγώ θα ήθελα να δω δίδυμο Πετρό - Σισέ και το περίμενα ακριβώς επειδή ο Σάλπι δεν είναι σε καλή κατάσταση τελευταία. Θα είχε πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον.

Μπορεί να έχετε δίκιο εσύ και ο coachp, ίσως τον αδίκησα τον Σπυρό, γιατί η προσοχή μου ήταν στραμμένη περισσότερο στον Γιούρκα.

gatti said...

@koutavaki: Ωρες - ώρες αναρωτιέμαι αν είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ! :pppp

Αυτό με τα δοκάρια είναι πραγματικά μεταφυσικό φαινόμενο...

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Καλησπέρα,

μεγάλο διπλό στην Λιβαδειά! Εννιά στα δέκα και συνεχίζουμε απτόητοι! Θα μου επιτρέψεις να σταθώ λιγάκι στο πέμπτο Scratch. Όχι πως δικαιολογώ πράξεις βίας ή διάφορες παρεκτροπές αλλά νομίζω πως οι φταίχτες και οι ηθικοί αυτουργοί των επεισοδίων βρίσκονται στα γραφεία της Super League και στην διοίκηση της ομάδας της Βοιωτίας. Είναι ποτέ δυνατόν να σου ζητάνε 35 και 40 ευρώ για να δεις έναν αγώνα Α εθνικής σε ένα γήπεδο χωράφι που δεν παρέχει κανενός είδους άνεση (από σκέπαστρο μέχρι πάρκινγκ)? Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου όλος ο κόσμος είναι οικονομικά σφιγμένος?

Δεν ξέρω πως το βλέπεις εσύ αλλά από την σκοπιά μου το θεωρώ εκμετάλευση της αγάπης των φίλων της ομάδας..

gatti said...

@Thodoras13: Καλώς τον!

Αυτό που λες για τον Κομπότη έχει σχολιαστεί πολλές φορές και όχι μόνο φέτος. Δεν ξέρω πώς την έχει δει και αν νομίζει ότι έχει το ...Μπερναμπέου αλλά είναι γεγονός ότι η τακτική που ακολουθεί με τις τιμές των εισιτηρίων είναι ληστρική. Και σαφώς θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος η Σούπερ Λίγκα, αλλά αυτή δεν ασχολείται με άλλα και άλλα θέματα θα ψάξει να βρει τι καπέλο βάζει στα εισιτήρια ο Κομπότης;

Οπως επίσης η Σούπερ Λίγκα θα έπρεπε να ασχοληθεί και με το γεγονός ότι αντί να βλέπουμε τις φάσεις του αγώνα, βλέπαμε κεφάλια οπαδών που ήταν όρθιοι και παρακολουθούσαν, εμποδίζοντας εμάς που βλέπαμε από την τηλεόραση. Είναι εικόνα γηπέδου Σούπερ Λίγκα αυτό;

Το θέμα όμως είναι πως αυτοί που έκαναν το ντου δεν ήταν αγανακτισμένοι οπαδοί που διαμαρτυρήθηκαν για τις υψηλές τιμές, αλλά τζαμπατζήδες που μπήκαν χωρίς εισιτήριο. Και με υψηλές τιμές ή χωρίς, είναι γνωστό πως το γήπεδο της Λιβαδειάς χωράει συγκεκριμένο (μικρό) αριθμό οπαδών. Επομένως, έστω ότι οι δικοί μας πήγαν με την ελπίδα να βρουν εισιτήριο. Δύσκολο αλλά όχι απίθανο. Οταν όμως δεν βρήκαν, γιατί έκαναν ντου;